-->

Test: Peugeot 107 Active 1,0

Gick in till Peugeot och bad om deras billigaste bil och fick nycklar till en femdörrars Peugeot 107 Active med trecylindrig motor på 68hk.

Front-Pugeot-107

Gillar exteriören på denna plutt, inte så utmärkande små hjulhus och massa sidoplåt utan istället lite kul linjer. Skulle kunna sträcka mig och till och med kalla denna Peugeot 107 för snygg (söt-snygg kanske?).

Bakdel-Rear-Peugeot-107-5d

Även bakdelen har Fransmännen fått till bra, snyggt med glaslucka och så lite silverlejon och emblem. Detta bil är i grunden samma som Toyota Aygo och Citroën C1 (Provkörd av mig) ifall den är bekant.

Fick en offert med mig efter provturen och för 97.575:- skulle jag bli ägare till en Peugeot 107 Active med både vinterdäck och mattor av gummi. 3-års nybilsgaranti (10' mil) och lika lång vagnskada ingår.

Testar-Nya-Småbilar-under-100000 003

Det som skiljer en småbil idag och på 80-90 talet är bl.a. att baksätet går att använda eftersom bakaxeln nästan sitter bakom bilen (jag satt utan problem bakom mig själv).

Krockskyddet har också blivit mycket bättre men titta ändå inte på en krockvideo om du tänkt köpa dessa pluttbilar. Man blir mörkrädd över hur den tunna karossen trycks ihop och jag tror inte denna Toyota-Citroën-Peugeot kaross fick mer än 3 stjärnor i senaste testet trots alla luftkuddar.

Förarstolen gick inte att justera i höjdled men det fanns ändå plats mellan tak å skalle. Interiören är charmig och kul i Peggan, jag gillar hela bilens design och den lilla trecylindriga motorn knuffar på bra direkt från start och knuffen avtar när farten passerat bäst före småbil (läs motorvägshastighet).

Dessa småbilar ska köras ett par mil per dag och helst på småvägar mellan dagis, affär och jobb. Då kommer dom verkligen till sin rätt.

Mjukt chassi, snål motor, lätt styrning och liten kaross som går att parkera överallt och så billig på däck och skatt. Det som Peugeot 107 plockar mycket poäng på hos mig är att den även är rolig att titta på.

Vill du läsa mina andra småbilstester: Biltester/Småbilar

0 Besökare har kommenterat :