-->

Testar Lenovo Ideapad Yoga 13

Då har jag hunnit testa den en hel del, min nya Lenovo Ideapad Yoga 13 laptop och jag tänkte kasta ur mig lite första intryck..

Ultrabook-höjd-jämfört-med-Gammal-Lenovo-T400

Min gamla jobb-trotjänare till höger, en Lenovo T400. Jämfört med den är Yogan en sparris på både gott och ont. T400:an har åkt med mig i stort sett överallt under 3-4 år och är som en pansarvagn i jämförelse med den nya lätta och färgglada ultrabooken.

Yogan har ingen RJ-45 kontakt eller optisk enhet. Den har en USB 2.0 och en 3.0 samt en HDMI, that's more or less it (ok, mic å lur-kontakter finns också). Laddaren har lång sladd vilket är bra och ansluts på höger sida.

När i7 processorn kör flat-out så händer det saker men fläkten låter en hel del, prestandan på trådlösa nätet och SSD disken är också perfekt.  

Tangentbord-Yoga-Lenovo-13.3tum-i7

Ytan på Yogan har en trevlig o-hal gummikänsla och knapparna följer i stort sett samma layout som på gamla "paddan" så övergången går relativt lätt men några saker har jag redan retat mig på.

Enter borde vara större och sitta längst ut till höger. End har man redan tryckt på för många gånger.

Copy+Paste är nåt jag använder galet mycket och i min värld nyttjar man insert. Den har Lenovo nu lagt under en "Fn" kombination vilket är nästan straffbart, får väl lära om och köra Ctrl+c/v i framtiden :)

Saknar även Thinkpad-vårtan som mus, har aldrig gillat en glidplatta.

Tangentbordet har inte samma känsla som på T400:an men det är nog bara en vanesak..

Yoga-Lenovo-Bildskärm

Bildskärmen är mycket bättre än på min gamla padda och även om jag egentligen inte behövde en touch-skärm så måste jag erkänna att man snabbt börjar bläddra på den när man vill scrolla runt och förstöra websidor etc. Funkar när man surfar via IE Appen.

Orange-Lenovo-Yoga-bredvid-T400

Nya paddan samlar pluspoäng på modern minimalistisk design och den har även riktigt bra fart men Windows 8 är rätt... ja.. speciellt och jag försöker verkligen anpassa mig.

Hotmail appen är brutalt bra för oss som gillar hotmail eller outlook som den numera heter.

Detta inlägg är det första jag publicerar med Yogan så ser det dåligt ut, skyll inte på mig, skyll på Lenovo Tagenterne och Mikrosåft åttan. :D

4 Besökare har kommenterat :
OskarH sa...

Ja, det kan vara svårt det där med nya tangentbord. Nu sitter jag förvisso på en Macbook 13" som har ett tangentbord "to die for". Never been happier förutom den lilla detaljen att ctrl sitter en knapp in från kanten, bredvid fn-knappen.

Jag har då aldrig använt "insert" och nyttjar ctrl+v mest hela tiden, och det stör mig lite när jag växlar mellan det externa tangentbordet på jobbet och min hemma-i-soffan-mac. Just att jag bitvis vant vid att ctrl sitter längst ut i nedersta vänstra hörnet :)

Om du inte gillar "glidplattor" så kan jag inte tänka mig att du har testat en som sitter på en Macbook. Bättre än mus många gånger, med alla olika fingerkombinationer! :D

OskarH sa...

Och som sagt. Det är faktiskt oförskämt att inte sätta Enter-knappen längst ut. Bu!

FixarFarsan sa...

Konstaterar så här med facit i hand att tangentbordslayout är sjukt viktigt men vi får se om gamla IT tekniker kan lära sig använda glidplattans alla nya funktioner - Annars sa sambon att hon gärna vill ta den nya..

Tomas sa...

Ja den där skulle jag kunna tänka mig!