-->

Lär Barnen Bra Handhygien

Blir lika förvånad varje gång när barnens kompisar kommer ut efter ett toalettbesök hos oss utan att tvätta sina händer.

Uppforstran-Handtvätt-Toalettbesök

Idag hade äldsta sonen kompisar över, två bröder som båda tittade helt oförstående på mig när jag bad dem gå tillbaka och tvätta sig?

Svaret blev "Men vi behöver inte göra det hemma?".

Nu ska man inte försöka uppfostra andras barn, har fullt upp med mina egna men hallå ni föräldrar som inte lär ut handtvätt efter man varit i kontakt med muggen.. skärp er!

Handtvätt-Magsjuka-FörebyggBilden ovan kommer från Vårdguiden, läs mer.

Hos oss tvättar man händer när man kommer hem från skola, dagis och jobb, före maten och efter man har varit i kontakt med muggen, Punkt!

Minns ni när svininfluensan härjade? Då infördes hårdare handhygien överallt och vips minskade all typ av sjuka, det säger en del..

4 Besökare har kommenterat :
Cicci H sa...

Amen på handtvätt! Jag säger också till andras barn i de lägena.

FixarFarsan sa...

Amen på den kommentaren! :)

Tomas sa...

Det där är ju tyvärr vanligt i hela samhället.
Fattar inte hur man kan vara så lat/korkad.
Det första jag gör när jag kommer hem är att tvätta händerna oavsett vad jag ska göra direkt efter.

FixarFarsan sa...

På kontoret där det kommer kunder från i princip hela världen sitter det klisterlappar i badrummen med texten "Please wash your hands" så det är inte bara ungar som skippar den proceduren tyvärr..

Känns ändå tryggt att höra att fler har en sund inställning till att vaska av sig ev baciller..

Det roliga är att jag har inga problem att fixa stopp i avlopp, olja ner mig i garaget eller gräva ute bland gödsel.. det är ju bara att tvätta sig efteråt ju :D