-->

Så Mycket Bättre - Fredagsölen på Söndagkväll

Nä, egentligen inte bättre men gott ändå att man fick ett par i sig ikväll efter en nervkittlande vmware migrering natten Lör-Sön som jag precis lade sista handen på..

Skulle virtualisera en skitgammal fysisk server som kunden beställt och tanken var att bara köra en konverter och ta-da, men ni vet Murphy.. Kopieringen gick långsammare än krypfart och jag började ringa runt nätverksfolk och andra kunniga en lördagskväll men ingen hittade någon orsak till att 1Gbit kortet körde 1-2%.

Dricka-ÖL-På-En-Söndagkväll

Så fick jag tag på min finska bror som är SAN-snickare, han gjorde en blixt-kopia av alla san LUN:ar, totalt hade gammel-servern fått 16 st såna små utökningar och när min P2V migrering av systemvolymen var klar framåt morgonkvisten så kunde jag lägga till alla och få upp servern som en virtuell server med RAW devices. Alla strajapade och spannade enheter ramlade helt magiskt på plats och gammel SQL och IIS appen kunde rassla igång i den virtuella världen.

Systemet skulle vara online för kundens kunder 9.30 i morse, 9.14 ringer jag kunden och ber honom testa, han återkommer att allt är ok 9.20. Hela 10 minuter tillgodo, så därför smakade ölen extra gott ikväll..

Jag vet, ett inlägg med ovanligt mycket grektugg för vissa kanske men poängen är att teamwork är the shit även i mitt jobb! Man behöver en livlina då och då.. folk som släpper whiskeyglaset en lördag vid 21 och börjar hjälpa en istället eller andra som pausar Mash och bollar lite idéer med en tröttmössa som felsökt i timmar.

Imorgon är Skola/Fritids stängda och jag tänkte vara hemma, ta det lite soft med grabben så SKÅL!

0 Besökare har kommenterat :