-->

Real Racing 3 - Bra Bilspel/RacingSpel till Tablet

Racingspel kräver kraftfull konsol som PS3, ratt, pedaler och så vidare för att bli roligt eller? Hell no! Jag såg att ungarna börjat ladda ner Real Racing 3 men tröttnat på att vänta..

Dowlnload-Test-Real-Racing-3-Size-1GB

Så jag kopplade in laddaren till vår lilla Nexus 7:a och lät det stora spelet ladda och installera klart.

Electroni-Arts-Real-Racing-3-Nexus-7-Tablet

Spelet är producerat av Australiensiska Firemonkeys och Electronic Arts, finns på Google och Apple shoppar och är gratis.

Ea-RR3-Cuper-Tävlingar-DragRace-Banracing

Jag visste faktiskt inte vad detta var för spel när jag startade det första gången och trodde det var nåt "demo" men så fel jag hade!

RR3 har imponerande grafik och bilarna är identiska med sina original.

Grafik-Bilspel-Platta-Körkänsla

Precis som i de flesta bilspel så köper man en första bil och jobbar sedan vidare mot allt värre bilar och eftersom detta bilspel är gratis att ladda ner så finns det självklart en hake för att speltillverkarna ska få in cash (2 år tog detta spel att utveckla tydligen).

Rekommendera-Testat-Bra-Bilspel-Tablet-Platta

Vår 7" stora nexusplatta var som gjord för spelet. Man styr bilen genom att hålla plattan som en ratt och just därför kändes 7" helt rätt. Man kan ändra hur man styr bilen och på en större iPad4 platta skulle jag nog vilja styra med vänster-höger tumme istället.

I början hade jag alla hjälpmedel som fanns påslagna men allt eftersom man lärde sig så kunde antispinn, styr och bromshjälp sänkas eller stängas av helt. Men egentligen är det inte själva kör-realismen som är det bästa med spelet utan själva racingkänslan, att fajtas i kurvor och vandra mot förstaplatsen, ett par bilar per kurva..

Riktigt bra körkänsla och känslighet. Racingfaktorn är precis lika hög som om man spelat på en konsol. Känslan när man råkar köra för högt upp på curbsen liknar faktiskt the-real-thing.

Jättebra känsla även vid kurvtagning, sladdar och när man stångas med andra bilar i tajta kurvor. Vet att detta spel inte är helt nysläppt men nytt för mig och så grymt bra!

RR3-EA-Service

Efter ett par timmars spelande är man över förarnivå 10 och det börjar bli lite svårare att bli först, lite mer utmaning och till slut inser man att man måste ha en snabbare bil..

Vill man ha köpta bilar levererade direkt eller servicen gjord utan väntetid så kostar det. Har man dessutom inget annat att göra medan spelet tvingar dig att vänta så får man ta fram sitt kreditkort och köpa "crediter" i spelet typ hela tiden.

Ser man till att skaffa många bilar och helst inte lägger ner pengar på att uppgradera dem så kommer man långt, helt gratis! Det man istället bör göra är att köra hårt, sikta på att hela tiden bli först och spara utvecklingspengarna till reparationer och service efter varje race, vi snackar inga långlifeintervaller här inte :)

Leverans-Bil-RR3-EA

Och som sagt, när det uppstår väntetid kan man göra annat, finns säkert disk, tvätt eller leksaker att plocka någonstans..

Du som har en platta och gillar bilspel ska absolut ladda ner Real Racing 3 direkt, vi kanske ses runt SPA eller någon annan bana om en stund?

Ger spelet fem mosaikplattor av fem möjliga (dom har dessutom vit fog mellan sig).

0 Besökare har kommenterat :