-->

Test Moccamaster Termosbryggare KBGT741

Vår julklapp av Norrlänningarna (svärisarna) var en kaffebryggare som de hört oss prata om, en Moccamaster Termosbryggare KBGT741 för att vara exakt.

Design-Pris-MoccaMaster-Termosbrygg

Design

Rent utseendemässigt passade den nya köket perfekt. Vi ville ha en termosbryggare eftersom vi ville slippa en extra termos ståendes på bänkskivan, så var tanken med modellen i alla fall.

Betyg-Moccamaster-Termosbryggare

Effekt / Bryggtid / Antal Koppar

Effekten är 1450W och den brygger 10 koppar (1,25 liter) på sex minuter och det sker under störsssta möjliga tysssssnad. Sitter man och jobbar i vardagsrummet hör man inte att den börjar puttra klart.

Recension-Thermosbryggare-Mokkamaster

Delar / Kvalité / Funktion

En Moccamaster kaffebryggare klassas som lite utöver det vanliga bland kaffebryggare har jag i alla fall fått för mig men kvalitetskänslan är lite blandad tycker jag. Metalldelarna känns riktigt bra men det är många lösa lock och filterhållaren känns väldigt vek.

Termoskannan ska förvärmas med varmt vatten innan bryggning och sen har ingen varmhållning "på plattan" för det finns ingen platta.

Termoskannan har en helt rund mynning och på gränsen till svår att hälla med och den har två lock, en för bryggning och en som ska på efter bryggningen är klar. När kannan står med varmt vatten måste man ha en annan kanna med kallvatten för att ladda bryggaren med.

Kvalitétsbetyget blir en fyra och funktionsbetyget en trea av fem.

Test-Moccamaster-Termosbryggare-KBGT741

Garanti

Fem års garanti talar emot mitt kvalitétsintryck och registrerar man sin bryggare hos Moccamaster får man totalt 10 års garanti men det ställer såklart krav på avkalkning etc.

Summering / Totalbetyg

Moccamaster är skitsnygg, brygger bra kaffe utan massa ljud men även om man förvärmer kannan och brygger vid 7-8 snåret så är kaffet inte så pass varmt vid lunch att man kan hälla i sin mjölk och dricka utan att gå via Micron. Detta pajar hela tanken med denna typ av bryggare tycker jag och den är därför återlämnad, vad det blev istället återkommer jag till.

Hoppas ditt kaffe var riktigt varmt denna Julaftonsmorgon 2013 :).

3 Besökare har kommenterat :
Daniel sa...

Ännu ett exempel på att de två F-orden så sällan funkar ihop.
Form & Funktion...

Du skulle gått på stalltipset från en rutinerad
kaffe-bryggare:
MM's vanliga bryggare i kombo med en snygg Stelton termos.
Vamt kaffe lika snabbt och du kan förvärma termosen medan du brygger kaffet.
Har i.o.f.s. inte dom "problemen" att där är nåt kaffe kvar i termosen framåt lunch och än mindre att man sabbar en god kopp BlueJava med "juverolja". ;)

FixarFarsan sa...

Riktiga män.. dom perkele tuggar en näve kahvipönor å håller käfften!

Återkommer till ditt stalltips, kan vara så att vi inte gett upp MM spåret helt ;)

Daniel sa...

Ahhh - visste väl att det var du som var inspirationen till han snubben i bastun i det där tv-programmet som gick på söndagarna... =)
Inte "håller käften" väl? - "Häller kokvattn i käften"?