-->

Test: Bygga Bil Online

Jag är nog inte ensam om att konfigurera nya bilmodeller på nätet och visst är det kul när en sådan "konfigurator" är extra bra designad.

Tänkte svamla lite om ett par vanliga bilmärken och deras sätt att låta oss spekulanter (eller oss drömmare) bygga våra bilar helt gratis på nätet..

Ford-Car-Configurator-Test

Ford

Ford har kört med samma bygg din bil sida i rätt många år nu och den börjar kännas lite "HTML 1.0" i jämförelse med andra. Den är i alla fall snabb och eftersom bilarna inte har avancerade tillvalskombinationer så funkar den ok men en sak brister den fullkomligt på, det här med att bilden inte uppdateras efter att man t.ex. valt till andra fälgar.

BMW-Car-Configurator-Test

BMW

BMW kör en rätt tung och trögstartad bygg din bil sida. Den uppdaterar bilden med de tillval och paket man kryssar i men alla paket och utrustningskombinationer är lite frustrerande så jag hade nog gått in till en handlare och tagit hjälp om jag bestämt mig att köpa ny bimer.

Mercedes-Benz-Car-Configurator-Test

Mercedes-Benz

Mercedes matchar bilarnas elegans på sin bygg din bil sida och de flesta valen uppdateras på bilden, men faktiskt inte de små tillvalen som t.ex. tonade rutor.. Snabb och enkel konfigurator trots att den är "elegant". Rätt enkla kombinationer av tillval och olika paket.

Porsche-Car-Configurator-Online

Porsche

Porsche har också en konfigurator som matchar de bilar de bygger. Deras bygg din bil sida är snabb och är nog den mest detaljerade när man klickar i och ur diverse tillval och jag tror inte jag hittade ett enda tillval som inte uppdaterade bilden (om tillvalet syns d.v.s.).

I slutet kan man generera en länk till sin konfiguration som man kan dela med sig och ta med till närmaste Porsche handlare. En sak man inte ser i konfiguratorn är priset på varje tillval eller vad bilen kommer att kosta totalt, det kanske är en bugg? :P

Skoda-Car-Configurator-Test

Skoda

Skoda har uppdaterat sin sida relativt nyligen och man ser sitt bygge ute i det vilda. En clean, enkel och modern konfigurator som inte har massa tofsar och bling bling. Lite som deras bilar?

Volkswagen-New-Car-Configurator-Test

Volkswagen-New-Car-Configurator-Preview-Night

Volkswagen

Volkswagen är egentligen skyldig till detta inlägg. Tänkte prova deras nya uppdaterade konfigurator och bygga en Tiguan och nya Golf R:en lite på skoj.

Den nya sidan Bygg din VW är stilren, logisk, snabb och visar tillval direkt på bil(d)en man ser på skärmen. Det som är lite jobbigt är alla "lägg till något av dessa val" för att få det du valt.. jag pratar tillvalskombinationer alltså.

En sak som Volkswagens konfigurator är rätt ensam om på nätet är att man kan se sin byggda bil "på natten". Kan vara kul om någon skulle tycka att lysen är viktiga.. hm..

Volvo-Car-Configurator-Online

Volvo

Volvo har kört med sin bildfina konfigurator ett tag nu och säkert faceliftat den då och då men i stora drag är den rätt "gammal".

Gammal betyder inte att den känns dammig och omodern, den var grymt påkostad när den kom och funkar bra än, lite som deras bilar?

Jag gillar enkelheten på Bygg din Volvo sidan. Man bygger bilen snabbt och det är lättöverskådligt och de olika tillvalen syns direkt på bilder samt att priset uppdateras i takt med klicken.

Min Datorutrustning

Alla ovan "tester" utfördes via en 10Mbit bredbandslina, en modern snabb dator med Windows 8.1 och webbläsaren Crome (ver 31.0).

Kommentera gärna om du vill fylla på eller rätta något..

Besök gärna mitt bloggarkiv och taggen #Biltester där du hittar flera hundra av de provkörningar jag bloggat om..

0 Besökare har kommenterat :