-->

Test/Demo: Nerf Retaliator

Nerf Retaliator, detta biffiga leksaksgevär fick sonen på sin 6-års dag och det är inte mer än rätt att pappa ska få testskjuta lite (hur ska jag annars kunna stå för supporten när den inte funkar.. :)

Test-Retaliator-Gun

Geväret är stort, tungt och mekaniskt välbyggt. Man laddar med en manuell "mantelrörelse" och det lösa magasinet rymmer 12 skott.

Delar-Nerf-Gevär

Den räfflade pipan och axelstödet går att ta av, i det stora hela är det väldigt likt ett riktigt automatvapen, kanske lite väl verkligt i vissa föräldrars ögon?

Jag anser personligen att det finns många TV-program på t.ex. Cartoon Networks som är bra mycket sämre för barn än att man springer runt och pangar skumgummiskott på varandra men..

Skotthastighet (utgångshastighet)

Retaliator skjuter längre och hårdare än våra gamla pistoler och glasögon är därför ett absolut måste på alla som är med i leken.

Jag vill inte möta vår arga treåring med ett laddat Retaliator i handen utan brillor, han bryr sig nämligen inte om några säkerhetsavstånd när han ska stoppa Pappa - The Zoombie..

Demo/Film

 

 

Kvalité

Geväret känns robust men laddningen är inte helt lätt. Barnen måste orka dra hela vägen bak och hela vägen fram innan de skjuter. Gör man det inte eller försöker flera gånger så matar man in flera skott varvid ett av dem mosas i loppet (därför finns en lucka på toppen).

När skotten blivit lite böjda fastnar de även lättare nästa gång även om man gör laddningen helt rätt.

Nerf-Skott

Slutbetyg

Med tolv skott i magasinet är man kungen på övervåningen mot de som har pistolerna. Gevärets byggkvalité känns hög, det är lång räckvidd, skotten går rakt och man kan använda samma skott som till våra andra pistoler (förutom skotten med kardborreband i toppen).

Det som drar ner betyget är den lite känsliga laddningen, skott med minsta lilla böj eller skada fastnar alltför lätt tycker jag.

En annan sak med Nerf-lek är att det är roligare att skjuta än att leta skott för skotten lyckas verkligen hamna på de mest konstiga ställen och man hittar dem ofta månader senare..

Tips: Information kring fler Nerf-modeller hittar du här.

0 Besökare har kommenterat :