-->

Game 2.0 - Tekniska Museets Spelutställning

Är du det minsta spelintresserad (TV-Spel alltså) MÅSTE du besöka Tekniska Museet före 28 September 2014 och kolla in Game 2.0.

Besök-Game-2.0

Utställningen Game 2.0 har 100 fungerande och spelbara TV-Spel och arkader uppställda!!

Pong-Game-2.0

Går man in rätt så välkomnas man av det första riktiga arkadspelet Pong som är som ett pingisspel (eller air hockeyspel) där man flyttar en platta upp och ner, enkelt men svårt!

Första-Arkadspelen

Därefter två reliker till arkadspel, därefter började en annan känna igen sig men besöket ihop med tre småkillar blev till mer observera än testa spelen men här kommer ett par av alla de 100 spelbara konsoler vi mötte..

Atari-2600-Frogger

Vem känner igen denna Atari? Jag sov över hos en kompis när denna var ny och spelade frogger hela natten..

Commondore-C64

Vic 64:an eller Commondore 64:an..

Amiga-500

Amiga 500..

ZX-Spectrum

ZX Spectrum med sina gummisuddstangenter..

Små-Nintendo

I hörnan kunde man botanisera bland skogen av alla handburna små enheter som kommit och gått genom åren. De vanligaste låg på ett bord och kunde test-spelas.

Daytona-Arkadspel

Arkadmaskiner fanns det hur många som helst och man kan se stället lite som en arkadhall där man inte behöver gå med fickorna fulla med mynt eftersom det var gratis att spela och på en vardag helt utan köer (om vädret är bra = ännu mindre folk!).

Asteroids-Arkadspel

Hade glömt bort hur svårt Asteroids var! Ingen FixarFarsan på high score listan idag :).

Lokaler-Game-2.0-Uttällning

Hela utställningen var väl komponerad, det var gott om plats att röra sig och jämfört med förra gången (Game 1.0) så var denna utställning helt i en annan klass, proffsigt värre!

Dessutom var det kul att svamla lite med bra personal som var lika spelnördiga som mina barns pappa är.

Playstation-4-Nykomling

Sen på slutet fanns en nykomligt, Playstation 4 och även om allt det gamla var kul att se igen så måste jag säga att jag blev helt tagen av grafiken i nya PS4! Helt makalös!

Recension-Game-2.0-Tekniska

Summeringen blir alltså att du BÖR åka och se utställningen men ta inte med dig alltför små barn. Skulle säga att 5 åringar och äldre funkar, en treåring som bara vill busa är bara "jobbig" om man ska kolla på spelen själv.

Bästa dagen att besöka utställningen OM du vill testa alla spelen i lugn och ro är efter sommaren, en vardag när skolorna har börjat.

Utställningen Game 2.0 överträffade mina höga förväntningar! Läs gärna fler inlägg jag skrivit om #Gaming.

0 Besökare har kommenterat :