-->

Köpa - Använda - Sälja

Jag ser prylkonsumtion lite som ett kretslopp som helst ska vara i någorlunda balans i förhållande till ens behov och plats.

För mycket prylar överallt som ingen någonsin använder stör ZEN och en bättre balans återfås genom att släpa upp saker på vinden (kan ses som en karantän), annonsera/sälja bort eller köra till återvinning.

Allt detta tar både tid och energi så det blir att man kör i "batchar".

Bilstädning-Efter-Semester

Perioden mellan köpa, använda och sälja, det kan variera väldigt på olika prylar.

Vår minibuss t.ex. har vi pratat om att byta ut mot en nyare likadan men varje gång man startar processen "sälja" så inser man att den bara är värd en spottstyver av vad processen "köpa" ny kommer att kosta så det blir ofta en aktivering av processen "underhålla" istället och sub-processen "städa ur efter semestern".

När vi ändå pratar om vår #Touran så har den börjat vibrera kraftigt fram vid inbromsning så jag misstänker även en sub-process vid namn "byte av belägg och skivor fram" innan årets besiktning som är i nästa månad..

Barnfamilj-Storhandlar

Om vi återgår till processen "köpa" så såg det rena lastutrymmet på bussen ut så här efter (nästan) all storhandlad mat hade burits in.

Tennis blev en hit när vi var på Menorca och den äldsta grabben köpte därför ett eget junior-rack och vi kontrade med ett till plus bollar (som en annan junior redan har kastat bort några av!).

Den som är skarpögd ser ett kommande projekt jag suktat ett tag på..

0 Besökare har kommenterat :