-->

Ger Originalkartonger Bättre Andrahandsvärde?

När du läser en annons för begagnad hemelektronik där det står att originalkartonger ingår, får du positiva eller negativa vibbar av det?

Originalkartonger-Nexus-7

Troligen mer positiva än negativa (om det vibbas alls) eller hur?

Jag skickade precis iväg vår gamla Nexus7 platta som det börjat växa mossa på efter alla fruktplattor som invaderat vårt hem senaste året.

I Nexus-Tradera-annonsen skrev jag just att originalkartonger ingår och jag måste säga att det är lite coolt att torka av en gammal pryl och sedan packa ner den i sin originalkartong och sätta alla delar på originalplats, så som de packades i Hong Kong eller Taiwan..

Nexus-7-Tradera

Vet inte om det var kartongerna eller skicket som gjorde att det kom in 29 bud på plattan med skal, slutpriset hamnade på lite under 50% av nyvärdet efter nästan 2 år..  Bra eller dåligt? Helt ok tyckte jag själv för hade den legat kvar och samlat mossa i byrån så hade den inte varit värd ett korvöre nästa år :)

2 Besökare har kommenterat :
Anders sa...

Mina tankar om orginalkartong är att det ger en känsla av att produkten i fråga har skötts bra, att man har koll på sina grejer. Lite som en ifylld servicebok på en bil!

FixarFarsan sa...

God kväll! Skönt att höra att fler tänker som en själv! :)