-->

Hur Kortar Man En Innebandyklubba?

På första innebandyträningen för vår P08 togs det upp att killarna behöver ha rätt längd på sin innebandyklubba, Väldigt många hade fel längd på sin klubba.

Innebandyklubba-Skruvat

Så hur kortar man en innebandyklubba? Det är busenkelt och det blir bra resultat, först lossar du bladets två torxskruv.

Lossa-Innebandybladet

Sedan kan du behöva värma lite lätt så att bladet vill släppa men värm inte för mycket! Sedan sågar du!

Hur-Kortar-Man-En-Innebandyklubba

Har bladet svalnat, värm lite till för att den nya något tjockare änden går att pressa in.

Gör ett nytt skruvhål genom att slå lite lätt med en pik, skruva i ena skruven, kolla att bladet inte rört på sig och knacka till det andra hålet.

Rätt-Längd-Innebandyklubba

Det var klart! Blir lika snyggt som en ny köpt kortare klubba.

Vad är rätt längd då?

Rätt längd på en innebandyklubba ska vara upp till naveln!

Behöver så klart inte vara exakt på centimetern eftersom alla har olika långa armar men om klubban är upp till hakan är den för lång. :)

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

När man kapar en innebandyklubba skall man kapa den i andra änden. Kapar man i änden med bladet flyttas tekningslinjen närmare bladet vilket inte är tillåtet. Det finns säkert någon nitisk domare som skulle kunna anmärka på detta när man börjar spela matcher. Tack för en intressant sida.

/Göte Borg

FixarFarsan sa...

Jaså? Jag som var så nöjd över min snygga klubb-operation, blev knappt något ärr alls! Men jag tror dig, inget kapande nertill på framtida matchklubbor! ;)