-->

Test: Bosch Rotak 43 (Elgräsklippare Med Sladd)

Den gamla gräsklipparen höll på att ge mig en infart eftersom den vägrade starta, troligen den fuktiga höstluften som ligger bakom igen men oavsett vad så blev gräsmattan bara halvklippt..

Åkte därför till närmaste byggvaruhus och skam-prutade till mig deras visningsexemplar, en Bosch Rotak 43 som jag tänkte testa istället.

Test-Elgräsklippare-Bosch

Ok, inte Li-batteri tänker du? Nä valde med flit en med sladd!

Trött på batterimodeller som bara slutar och ta laddning så vi testar det här med sladd. Läste lite om Li-on klippare och folk med mindre tomt än vi som var tvungna och ha minst två batterier för att kunna klippa klart så det kändes inte som rätt väg.

Bosch Rotak 43 är inte så mycket smalare än vår gamla bensinare och denna har även en 50L uppsamlare och stark 1800W motor.

Omdöme-Bosch-Rotak-43-Uppsamlare

Den har även en riktig härdad kniv och klipper nära ytterkanten.

Motorn orkade lätt att klippa gräset trots att gräsmattan var mossig och fuktig. Motorn har hela 23 Nm i vrid men låter mycket högre än jag trott. Inte samma ton som en bensinare så klart, mer som ett högt turbovinande, så man slipper inte hörselkåpor alltså.

Man justerar höjden via en stor spak och startar genom att trycka in en startknapp i mitten på handtaget och därefter hålla in ett valfritt handtag (ett av fyra).

Nyklippt-Gräsmatta-Oktober-

Vi har bara 500kvm tomt och lär man sig tekniken med sladd så tror jag nog vi kommer överens (få bra kontakt hade jag tänkt skiva).

Har en lång skarvkabel som troligen räcker över hela tomten och kör man upp på höger sida på bild och backar ner nästa rad, kör framåt upp igen så hålls kabeln på höger sidan hela tiden.

0 Besökare har kommenterat :