-->

Glutenfria Zatec + Polska Zywiec

Tänkte visa två importerade vänner som var på snabbvisit i helgen, de kom, segrade och rann vidare i kretsloppet skulle man kunna säj..

Zatec-Zywiec

Zatec (nr 1550)

Zatec är en ekologisk, gul, glutenfri öl från Tjeckien. Första klunken smakade lite udda men resterande droppar i 33cl flaskan gillades.

Enligt anvisningen ska den serveras som 8-10 gradig så nästa gång ska den drickas lite varmare! Denna sort är en keeper!

Ekologisk ÖL

Ekologisk öl eller EkoÖL förresten, den titeln få man om främst malten är framställd utan konstgödsel eller blivit besprutat. Även humlen odlas ofta ekologiskt men det går åt mycket mer malt. 95% av innehållet i en flaska Ekoöl ska vara framstaget ekologiskt för att den ska klara EU's certifiering och få kalla sig Ekologiskt..

Polska-Zywiec-Temp-Indikator

Zywiec (nr 1610)

Lite tjatigt kanske men även Zyviec hade en distinkt annorlunda smak vid första klunken, som gjorde den intressant och som man snabbt vande sig vid. 65 centiliter Polsk kvalitétsöl som heter likadant som staden där den tillverkas. Etiketten (kronan) på baksidan visar genom färgn när innehållet är sexgradigt och klart att avnjutas.

Två keepers! Blev inget vaskande i helgen med andra ord! ;)

0 Besökare har kommenterat :