-->

Tellstick - Längre Räckvidd Med Större Antenn

Trådlösa Telldus/Tellstick enheter har en teoretisk räckvidd på upp till 30 meter. Denna räckvidd gäller när basenheten och brytaren har fri sikt mellan sig.

Plåttak-Tellstick

Räckvidd Genom Innerväggar

När signalen ska gå genom flera innerväggar så är räckvidden kanske 20 meter, men det räcker oftast i ett hus. Ska signalen gå genom en yttervägg och vidare in i en annan byggnad är räckvidden kanske inte mer än 10 meter.

Vi har inte haft några problem alls hittills med räckvidd inomhus men brytaren i cykelförrådet som tänder och släcker LED spottarna där har då och då tappat kontakten och levt sitt eget liv.

Efter lite konfererande med min vän Google så ledde sökningar fram till att man kunde byta ut originalantennen på Telldus NET till en större som man även fick 2 m sladd till och således kunde montera antingen på yttervägg eller högt upp inomhus där den inte syntes, vissa hade satt den på vinden läste jag.

Tellstick-Bättre-Antenn-Räckvidd

Monsterantenn + Adapter

Ovan 433 Mhz antenn + adapter kostar tillsammans runt 400:- och kan i gynnsamma fall dubbla räckvidden, speciellt utomhus. Till just denna modell får man även med 2,5 meter antennkabel och då kan du dra ut antennen och sätta den på en yttervägg ifall du har många dosor utomhus.

Update 2016-12

Sedan jag skrev detta antenn-inlägg så har jag uppgraderat Telldus boxen ett par gånger och numera även bytt till en längre antenn (klicka på ovan bild för att komma till just det inlägget) fast jag valde en lite mer diskret antenn än monsterantennen jag först var inne på.

I mitt bloggarkiv hittar du A L L A mina inlägg kring #SmartaHem.

0 Besökare har kommenterat :