-->

Hänga Upp Klaffstolar På Köksväggen

Ibland behövs snabbt extrastolar i köket och tidigare har vi hämtat dem från barnrummen på övervåningen eller garaget men nu ska de få en egen permanent upphängd plats på köksväggen.

Tips-Inspiration-Svarta-Klaffstolar-Köksvägg

Slutresultatet

Ovan ser ni slutresultatet, fyra riktigt sköna klaffstolar från Rusta som sambon köpte inför nyår tror jag. Nu kollar vi in de extremt avancerade stegen för att komma hit efter att du köpt stolarna d.v.s.

Krokar-Hänga-Upp-Klaffstolar

Krokar För Upphängning av Klaffstolar

Lämpliga krokar var faktiskt skitsvåra att hitta, man vill inte att de ska vara för långa så att de petar barn i ögonen eller vuxna i ryggen. Är de för korta så ramlar stolarna och helst ville jag att de skulle vara gummiklädda.

Hittade efter lite letande två modeller som fick följa med hem, båda rejäla doningar för att inte flexa av två klaffstolar. De större var för stora så det fick bli de mindre.

Tips-Borra-Gipsvägg-Dammsamlare

Fånga Upp Gipsdamm

Sedan mäta upp var de ska sitta, ville ha krokarnas platta i linje med väggdosans överkant och så kommer ett gammalt knep från "WASA" där flyttgubbar alltid fångade upp gipsdammet så här när de borrade i väggarna.

Skruva-Expander

Inhyrda Skruvarkonsulter

Får jag skruva pappa säger P08:an och visst, skruva så fotar jag efter att jag har tryckt i och expanderat mollysarna! :D

Närbild-Krokar-Klaffstolar

Precis lagom långa, utan att peta ut som vassa pinnar, förutom när stolarna är avlyfta.. Kanske ändå får leta upp fyra passande "ploppar" att sätta på.

Gummidistanser

Nertill satte jag fyra små gummidistanser för att stolarna inte skulle ligga mot väggen och klibba fast.

Fler inlägg om svårt svart-vita-kök hittar du i arkivet under: #Kök.

2 Besökare har kommenterat :
Unknown sa...

Jag hittade hit efter att ha sökt med ljus och lykta efter något att hänga våra stolar på. Nu är då frågan, var hittade du fästena??
/Jennie

FixarFarsan sa...

Nu var det ett tag sedan jag hängde upp dessa klaffstolar på köksväggen men jag tror krokarna kommer från j u l a..