-->

Sista Finliret Med Innerväggen

Sista finliret kan låta som det bara är ett par "klick" men i praktiken är det bra mycket mer. Under byggets gång ser man saker som saknas eller måste göras "senare" men innan man kan skicka fakturan så ska ju dessa småsaker bockas av! :)

Dörrstopp

Dörrstopp

Ett dörrstopp t.ex. är ett måste innan rummet börjar användas av grabbarna. Ett äldre barnrum hade ett stopp som tydligen var lite för kort så den väggen har nu en stor skada där handtagen slagit i.

Lärdom, köp lite längre dörrstopp som stoppar handtaget 2cm före vägg och montera dem upptill och inte i golvlisten där barnfötter gärna står på dem.

Hur-Långa-Är-Skugglister-3000mm

Kompletteringsresa till byggvaruhus

Resa femtiotolv till byggvaruhuset blir att köpa det sista inför finliret, tre långa skugglister för att täcka glipan mellan tak och vägg.

Sista-Listerna

Sista Smutsen innan Städning

Taklisterna var det sista som smutsade ner (tror jag) så jag lämnade därmed över till städfirman FixarFarsan som fick dammsuga och moppa av golvet.

Handtag-Dörr-Uppåner

Handtag På Ny Dörr

Minsta sonen och jag monterade handtag på ny dörr och tog bort plasten. Men pappa, handtaget funkar inte, bara uppåt? :)

När jag vänt dörren rätt så drog jag även ut låskolven med tång och vred den 180 grader.

Bortforsling av byggavfall

Sista rycket var att kontakta företaget som brukar rensa garaget på byggavfall, sågspån, PET flaskor, tomglas och allt annat som ställs där men de var tyvärr upptagna med viktigare saker så det fick bli FixarFarsan.

Följ väggens alla spännande steg här #ByggaInnervägg, imorgon kommer grand finale inlägget.

0 Besökare har kommenterat :