-->

Finlandsfärja - Resa Ensam Med Tre Barn

Frågade grabbarna vad vi skulle göra under vår första semestervecka ihop när mor deras jobbade och de sa direkt "åka till Finland!" så förra veckan var vi där och detta inlägg ska handla om att ta bilfärjan ensam med tre smågrabbar...

Silja-Bilfärja-Ensam-Tre-Barn

Incheckning Värtahamnen

Siljas Check-in i Värtahamnen var lite märklig, en lååång ringlande kö till ett par utkastade biljettbås där vi iofs snabbt fick biljetterna (man reggar bilens registreringsnummer på nätet så de skriver ut biljetterna redan när man kör mot båset).

Området kändes inte dimensionerat för alla bilar och det kanske var en tillfällig lösning under ombyggnad.

Att sitta i denna bilkö var nog det jobbigaste under hela resan för barnen (och därför indirekt även för dig själv :).

Silja-Line-Svit

Uppgraderad A-Hytt till Svit?!

Att alla ungar kunde gå från bilen i ett lemmeltåg var skönt, minns hur det var att kånka eller bära barnvagn över huvudet i de trånga gångarna.

Vi hittade inte vår A-hytt och frågade personal, det visade sig att vår hytt av någon anledning hade blivit uppgraderad till en "Suite" med en dubbelsäng och fylld minibar! :)

Ehm, ringde och kollade hur de hade tänkt att barnen skulle sova och vips var det tre damer på rummet som bäddade bäddsoffan åt dem i vardagsrummet.

Silja-Grill-Buffe

Många Restauranger

Fanns en hel del restauranger att välja mellan och de större två gick själv å hämtade mat å var liksom helt självgående. Den minsta skulle första ha buffe, sedan inte och sedan bara cola å "medelon", suck!

Vuxenmaten kostade som "finrestaurang" men höll inte riktigt samma klass tyckte jag men orkade inte bråka, höll igen dricksen bara..

Mumin-Disco-Silja-Galaxy

Mumin-Disco

Längst bak på båten höll Mumintrollet å My lite disco för de minsta och detta passade fyraåringen.

Han hade skitkul här å dansade järnet (och länge) medan nioåringen tålmodigt väntade på att få gå till tax-free och andra ställen på båten.

Silja-Bar-Dans

Vuxen-Tango-Underhållning

Det här med att låta barnen gå iväg själv på båten är lite svårt när man är själv, hur långt ska de få gå? Klarar en 9-åring att hitta tillbaka?

Tänker tillbaka på när jag åkte mycket över östersjön som liten och jag var nog inte mer än 7-8 år när jag fick kuta fritt men på den tiden var Rosella inte så mycket att springa vilse på heller :).

Hursomhelst, vi satt å softade här i vuxenbaren och kollade på folk som dansade till live-tangobandet innan det var dags att runda av.

Så här på semestern var denna bar full med barnfamiljer trots att klockan var 23:30 och det var som att sitta på kvällsunderhållningen på en charter.. Trevligt!

Svit-Silja-Fören-Utsikt

Silja Svit i Fören

Utsikten från sviten i fören var verkligen sjukt bra och det blev ännu bättre när jag fattat att sakerna i minibaren ingick och att någon ställt ett par kalla där åt mig! Ja jag vet, skrytpelle.. men jag kommer aldrig betala för en svit själv så jag måste ju passa på..

A-Hytt-Silja-TV

Vanligt A-Hytt tillbaka

Vanlig A-hytt tillbaka var inte fel det heller, reste som liten i C-hytter under bildäck så en A-hytt klassar jag som lyx fortfarande och den hade dessutom både fönster och TV med vettiga kanaler..

Summering

Mycket svammel om hytter hit å dit men för att summera att resa ensam med tre barn på finlandsfärja så gick det förvånansvärt lätt, en regnig dag hemma inomhus är mycket mer krävande..

Det som var jobbigast var bilköerna i hamnarna eftersom jag inte lät dem vara ute och springa.

Arkiverar detta inlägg under #Resor där du hittar fler liknande inlägg.

2 Besökare har kommenterat :
Nils sa...

Passande att Tangobarbilden var så dimmig! Fick du rätt barn med dig hem om du hinkade bira? =)

FixarFarsan sa...

Japp! Efter EN öl i tangobaren klarade jag lätt av att känna igen mina egna grabbar OCH ta mig till vår hytt! ;)