-->

Internetbarn i Stuga Utan Internet

Mina föräldrars Stuga i Finland har El som modernitet och grabbarna retades å bråkade direkt när vi kom fram så de "blev av med sin iPad" och var tvungna att göra nåt annat.

Stugan syns snett bakom den stora 100 år gamla som håller på att förfalla på bilden nedan..

Semester-Finland

Dagens Barn Har Usel Fantasi

Tyvärr är deras fantasi fortfarande helt kass när de blir uttråkade så jag försökte visa dem vad man kan roa sig med på en stuga..

..ja förutom att slåss och reta upp varandra.

Pilbåge-Tälja-Egen

Fram med Kniven

Jag gick å lovade att tälja dem pilbågar och slangbellor, sånt jag själv byggde på egen hand när jag tillbringade sommarloven här/där.

De två stora visar en hel del talang med knivarna så om några år kan de själv om de skaffar sig lite mer tålamod.

Skjuta-Pilbåge

Skjuta Pilbåge

Rätt kul att se den egna pilbågen in action och när 9-åringen träffar ölburken han siktat på, ball bild blev det också..

Skjuta-Luftgevär

Skjuta Luftgevär

Nåt annat man kan göra mitt ute i skogen är att skjuta luftgevär, tyvärr var siktet trasigt och kikarsiktet inte inställt så man fick sikta 20 cm över "målet" men för grabbarna var det ändå en upplevelse.

Prova-Hugga-Ved

Hugga Ved

Hugga ved var en annan aktivitet som roade flera minuter varje dag.

Touran-Staplad-Ved

Fylla Vedbodar

Som ni ser på bilderna så roar vedklyvning även deras farfar som fått noja på att bygga dessa små (snygga) vedbodar överallt runt stugan.

Hämta-Vatten-Brunn'

Enkla Saker Underhåller

Enkla små saker underhåller "stadsbarn", som att hämta ved och värma varmvatten eller plocka upp vatten ur brunnen - Hur får man loss hinken från knorren utan att vattnet skvalpar ut t.ex?

Tusen-Sjöarnas-Land

Ingen Tur Med Båt

Trots att stugorna ligger vid vattnet så blev det ingen tur på sjön då flera kusinfamiljer delar på stället och ingen har lust eller pengar att lägga på en gemensam båt..

Lite trist, hade jag ägt en stuga vid vattnet hade jag minst köpt en bra roddbåt som även kan köras med liten lättburen snurra.

Spela-Sänka-Skepp

På stora hela gick dagarna vid stugan helt ok trots att ingen hade internet.. ja, erkänner att jag själv kollade på luren reflexmässigt i början, en smartphone är bra trist utan internet! :)

Olvi

Finsk Folkbira!

Myggen bet bra (trots att mina föräldrar gallrat skogen runt stugan duktigt för att det skulle blåsa lite mer) så man gick runt med svettig huva mest hela tiden.. Stillade därför själv törsten med finsk folkbira och det förlängde tålamodet lite när barnen retades, ylade å slogs så fort jag inte orkade tälja, skjuta, spela badminton eller nåt annat med dem men vem påstod att barnsemester innebär avkoppling?

Detta var ett inlägg taggat som #Sommarstuga

0 Besökare har kommenterat :