-->

Övervaka Fönster Med Z-Wave Strips/Sensor Swich

Packade upp dessa Z-Wave magnetswitchar igår och spånade lite vilken av dem jag skulle använda till arbetsrummets fönster. Det rummet har nämligen husets enda el-element och på våren när det börjar bli varmt öppnas kanske både fönstret och altandörren en bit bort och är då elementet påslaget så brassar den på för fullt.

Elementet styrs iofs redan med telldus som slår av det vid 08:00 och på igen på eftermiddagen men det är kul att bygga vidare på smarta hemmet så.. :)

Telldus-Magnetic-Sensor-Switch

Z-Wave-Strips-Sensative

Sensor Switch vs Strips

Troligen sätter jag den större pucken på fönstret och den nya 3 mm tunna Stips stickan dolt på altandörrens karm (stickan sägs klara sig hela 10 år på samma lilla knappcellsbatteri). Om någon av dessa skickar en "Öppen" signal så ska elementets puck alltså stängas av.

Eftersom "Strips" även tål att monteras utomhus så kanske man även kunde övervaka brevlådan med en likadan och då meka ihop ett script som skickar ett You've Got Mail mess när brevbäraren varit där!

Mockfjärds-InpirationssidaOvan skärmdump visar en massa olika typer av hus/fönster och kommer från inspirationssidan hos mockfjards.se som är ett av flera fönsterföretag i Sverige som specialicerat sig på att mäta dina gamla fönster, bygga nya och sedan byta ut dina befintliga fönster i huset.

Mitt stalltips om/när du bestämt dig för att uppgradera huset med nya fönster är att verkligen tänka vilka fönster som verkligen behöver vara öppningsbara. Jag menar, ett fast fönster är både billigare, ett sådant behöver inte "övervakas" med smarta hem prylar och är inte heller lika intressant att krossa för den som sysslar med inbrott..

Vad skulle du vilja övervaka?

Detta var lite fönstersvammel om om vad jag tänker använda mina Z-Wave baserade magnetkontakter till.

Vad skulle du vilja övervaka eller styra? Har du också ett speciellt problemfönster, en altandörr eller kanske en grind som du vill hålla koll på och vad ska hända om den öppnas eller stängs? Kommentera mer än gärna och berätta!

Och du, läs gärna mer om mitt lilla projekt här #SmartaHem.

2 Besökare har kommenterat :
DlsBoy sa...

Kör med Tellstick net här hemma. Köpte till mig själv i farsdags present. Det bästa jag gjort. Skönt att ha lampor som tänder sig själv och andra fiffiga finesser. Funkar finfint med julas billigare sortiment "anslut". Har även börjat spåna lite på lite inbyggnadsdimrar till taklampor och och även byta ut alla vanliga knappar till lamporna. Kan man styra allt genom appen i telefonen sen. Detta är ju skitkul. Hihi.

FixarFarsan sa...

Tellstick är grymt kul att meka med och jag skulle också vilja ta in en elektriker för att montera puckar i alla takdosor precis som du också varit inne på men har inte fått tummen ur än! :)