-->

Styr Belysningen Med Telldus Sensor Switch

Det finns mekaniska förrådlampor man sätter i dörrkarmen och som då tänder förrådslampan när någon öppnar dörren och tvärtom när man stänger dörren.

Test-Telldus-Sensor-Switch

Styr Lampor med Sensor Switch

Men man kan göra detta lite "modernare" genom att sätta en z-wave sensor switch på dörren som triggar en händelse när den öppnas och skickar en tändsignal till en fjärrströmbrytare.

En sådan här z-wave sensor kostar runt 400:- (Feb 2016) och det medföljande ½AA batteriet sägs hålla runt 2 år.

Belysning-Trappförråd

Skaffa + Montera Lampa

Jag hittade en gammal sänglampa på vinden och satte i en stark LED lampa i den som gav ett mysigt men bra ljus i #TrappFörrådet.

Telldus-Switch-Uppkoppling

Starta Sensor Switchen

Sedan var det dags att lägga till Sensorn i ditt SmartaHem nätverk och enheten startar igång när du dragit bort batteriskyddet.

Lägga-Till-Z-Wave-Enhet

Lägga Till Z-Wave Sensor

Starta "lägg till ny enhet" sökningen och tryck tre gånger på sensorn för att göra den tillgänglig. Döp sedan sensorn till något vettigt.

Telldus-DörrmagnetTest-Telldus-Magnet-Switch

Klistra Fast Sensorn

Jag ville inte ha magnetsensorn på utsidan av förrådet och fick därför sätta fast den på ett annorlunda sätt i karmen. Den var egentligen gjord för att sättas på utsidan där karm och dörr ligger i linje.

Update: Telldus meddelade precis att kommande version kommer ha bättre stöd för att monteras som jag gjorde ovan!

Telldus-Händelser-Styr-Lampa-Magnetsensor

Skapa Trigger / Händelse

Skapade sedan två händelser inne på Telldus live. En som triggade på öppen trappförrådssensor som sedan skickade en tänd signal till fjärrbrytaren och en som släckte när den nya sensorn skickade en stängd signal.

Summering Telldus Sensor Switch

Telldus z-wave Sensor Switch var lätt att montera, lätt att få igång och fungerade snabbt. Enda lilla missen var egentligen att den inte var förberedd för att monteras på insidan av en dörrkarm.

Kika gärna på mina andra inlägg kring det här med #SmartaHem.

3 Besökare har kommenterat :
Lars-göran sa...

Smart!

Unknown sa...

Rätta mig om jag har fel men telldus är mottagaren och z-wave är sensorn och två olika fabrikat. Du skrev dem ihop som en enhet?

FixarFarsan sa...

Magnetsensorn har märket Telldus men de gör numera även Z-wave enheter! :)