-->

Kommer Även Rolls-Royce Få 4-Cylindrig Motor?

Testar just nu två nästan likadana bilar. Den stora skillnaden är att ena modellen har den stora klassiska V8:an under huven och den andra en modern effektiv fyrcylindrig motor.

Så när jag gick förbi denna Rolls så slog tanken till om även denna bil på sikt kommer drivas av en liten effektiv turboladdad 4-cylindrig motor? Skulle Rolls vara en Rolls ändå? Jag menar effekten skulle säkert kunna göras tillräcklig ändå och ljudet framställas elektroniskt.

Stor-Motor-Rolls-Royce

Vad tror du? Många bilmodeller som man aldrig trodde skulle göra det har redan gjort det, tänker bl.a. på Porsche 718 Boxster och att Volvo nästan bara kör på sina fyrcylindriga VEA motorer numera.

Vad tror du, kommer lyxbilar som Rolls-Royce och Ferrari också dras med eller är de immuna mot cylinderbantningen? Eller kommer de kanske gå en egen väg och utveckla helt andra typer av motorer som t.ex. Koenigsegg och deras samarbete med FreeValve.

Kommentera gärna här nere eller på något av bloggens sociala kanaler. Jag arkiverar detta inlägg som #CarSpotting så länge.

0 Besökare har kommenterat :