-->

Om Sardinien & Hotellet Baia Di Conte

Detta var första gången som turist i Italien, första gången på ön Sardinien, första vistelsen på Family Life hotellet Baia Di Conte och även första gången jag körde en Italiensk bil i dess hemland.. :)

Ovan kan man säga är innehållsförteckningen för detta inlägg som jag kategoriserar under arkivtaggen #Resor där du hittar fler liknande..

Vägar-Sardinien-Hyra-Bil

Flygtid-Sardinien-Arlanda-Karta

Flygtid / Transfer / Bilvägar

Flygtiden från Arlanda var 3h 20min och bussresan från flygplatsen till hotellet endast 20 minuter. Sardinien är en stor ö och har därför två flygplatser, en i varsin ände av ön. Vi höll enbart till i den nordvästra delen som tillhör provinsen Sassari.

Ön har roliga, smala, krokiga bergsvägar (inga motorvägar) och hyrbil rekommenderas. En liten "5 sitsare" kostade med full försäkring lite drygt 100€ per dag och eftersom ön kryllar av "rådjur" bör du fundera på försäkringen..

Karta-Baia-di-Conte

Hotellet-Baia-di-Conte-Recension

Hotellet Baia Di Conte

Hotellet bestod av tre bananformade hus med reception, butiker och restaurang i mitten. Planlösningen gjorde att alla gäster hade i princip lika långt till restaurangen men vi som bodde i ovan bananhus hade närmast till poolen och pingistältet som också syns i ovan bild.

Maten-Baia-di-Conte-Sardinien

Italiensk-Glass-Sardinien

Den Italienska Maten

Maten på hotellet höll hög klass. Jag gillade det mesta och även när man kom 15 minuter före stängning så kändes buffén inte alls äcklig utan personalen hade en sorts yrkesstolthet att hålla allt fräscht.

Sönerna åt väl mest pizza. Även jag tog en å annan bit och kan bara konstatera att pizzabagarna kunde sin sak!

Samma sak gäller kaffet och glassen, riktigt bra grejer och under en vecka hann man inte trötta på buffén.

All-Inclusive-Hotel-Baia-di-Conte-Sardinien-Fritidsresor

All-Inclusive

Obegränsad mängd vin, öl, prosecco och drinkar ingick i all-inclusive paketet och inget trams med biljetter eller poletter. Samma sak med glass, fruktdrinkar samt olika snacks ute vid poolbaren.

Pooler-Baia-di-Conte-Sardinia

Poolen & Simskola

Poolområdet bestod av två stora plaskpooler för "krypen" och sedan en stor pool för de som kunde simma. Vuxenpoolen var 1 meter djup i ena änden och 220cm i den andra.

Minsta sonen (5 år) lärde sig att simma på denna resa. Han gick på simskola men jag tror det var mest envis, orädd träning på egen hand som fick sim-poletten att trilla ner. Sista dagen simmade han typ 10 meter bröstsim och nästan lika långt under ytan! :D Alla barn som gått på simskola fick sedan hämta ett diplom av Bamse på scen..

Hotellet hade även en egen havsstrand (se kartbilden längre upp) där man även kunde låna en solstol gratis.

Tennis-Pingis-Baia-di-Conte

Pingis & Tennis

Hotellet hade 5-6 tennisbanor, så det fanns alltid minst EN ledig bana och det fanns massor av rack/bollar att låna gratis. Vi hade packat med våra egna och det är ändå att rekommendera eftersom folk inte direkt är rädda om låneracken.

Pingistältet låg precis under balkongen så där var grabbtrion mycket och spelade på egen hand eller mot deras far som ännu bjuder dem på motstånd..

Sassari-Alghero-Old-Town-Sardinia

Natur-Klippor-Sardinien

Utflykter

Gamla stan i "Alghero" ligger 20 minuter bort och är lite som gamla stan i Stockholm med massa presentbutiker och fina gamla gränder.

Vi åkte hyrbil dit men det går även bussar från hotellet. Taxibilar finns tydligen bara ett par i hela stan och måste förbokas (enligt rykte).

På väg till Alghero kör man utmed en lång fin sandstrand där man kan ta ett badstopp och för 5€ även simma ut till en hinderbana en bit ut i havet. Hinderbanan är prisvärd, jobbig men skitkul så testa om du är i krokarna!

Jag skulle gärna kört runt mer i hyrbil, besökt mer utkiksplatser (som ovan) eller gått ner i grottor men det kräver att resten av teamet vill det också.

Recension-Baia-di-Conte-Resa-Barn-All-Inclusive-Fritidsresor

Summering

Family Life hotellet Baia Di Conte var ett generöst, rent och bra all inclusive hotell som du inte behöver lämna alls under en vecka.

All personal på hotellet gjorde allt för att ge oss bästa service och var även riktigt trevliga att prata "Italien" med.

Vill man se mer av Sardinien så bör man absolut överväga hyrbil. Det går säkert att göra en mycket bättre deal om man skippar transfern helt och förbokar hyrbil hemifrån och tar den redan från flygplatsen för att sedan ha den under hela vistelsen.

Jämför gärna med andra liknande #Resor jag bloggat om..

0 Besökare har kommenterat :