-->

Ford Transit Camper Mk1 #CarSpotting

Jag som är uppväxt med "husbil på tomten" börjar nu på äldre dar få en romantiserad bild av husbilssemester..

Av den anledningen så spanar jag efter husbilar överallt och antingen swipar höger eller vänster i mitt huvud beroende på vad jag tycker om campern jag ser..

Gammal-Husbil

Transit Camper Mk1

Shit vilken svammelinledning! Detta inlägg ska handla om en fin Ford Transit, en Ford Transit Camper Mk1 gissar jag på att detta är.

Det finns massor av camper-varianter och många har en lösning där man höjer upp taket när man ska sova men denna modell har fått taket utbytt så att man får ståhöjd inne.

Just denna Transit lämpar sig nog mer till ett nyförälskat par som vill ha friheten att stanna lite då och då än till en familj med massa kids.. :D

Ford-Transit-Camper

Förlängd Motorhuv = V6

Farsan kollade på denna modell när han skulle bygga den första husbilen (den byggdes sedermera på en gammal Peugeot istället) och jag har för mig att den längre huven innebär större motor.. V6:an eller den stora dieseln krävde denna förlängda huv eller hur var det?

Hursomhelst, jag blir i alla fall glad av att se dessa gamla husbilar och speciellt när de har fin patina som denna men ändå är i ett rostfritt skick. Ovan bil stod parkerad utanför en mack på Sardinien så den har aldrig rullat i salt eller fått så värst mycket regn på sig..

Husbil-Äldre-Hymer-Alkovmodell

Läs gärna mina andra liknande inlägg om #CarSpotting eller #Husbil.

0 Besökare har kommenterat :