-->

Testar Cyclocross & Racercyklar

På väg hem från jobbet svängde jag förbi en välkänd stor cykelaffär och eftersom de hade lugnt (var enda kunden) så bad jag få testa ett gäng olika cyklar och medan jag var ute på en 2-3 km runda så förberedde de nästa hoj.

Jag ville testa hur stor skillnad det var att gå från min 29" MTB till en lätt Racercykel och även passera via en cyclocross.

Scott-MTB-vs-Cyklocross

1. Specialized Cyclocross

Först ut var en cyclocross från Specialized men den gillade jag inte alls. Ramgenometrin passade inte mig och den rullade inte alls så lätt som jag hade hoppats och var stenhård som en racer.

Att gå från framdämpad MTB med förhållandevis mjuka ballongdäck till denna var som att byta från luftdämpad SUV till en STCC bil.

MTB-Aspect-vs-TREK-Racer

2. TREK Racer

Andra hojen var en "äkta" racer från TREK som jag kom riktigt bra överens med.

Gillade sittställningen, snabbheten i 105 bakväxeln och det sköna styret. Smalare däck gav inte någon försämring i komfort jämfört med den första cyclocrossen jag testade. Denna rullade skönt lätt!

Scott-Aspect910-Speedster40

Scott-Speedster-40-Bakväxel

3. SCOTT Speedster 40

Sista hojen jag lånade innan jag rullade vidare hemåt var en SCOTT Speedster 40. Denna och TREK:en kändes väldigt lika och eftersom jag är lite "SCOTT" så fastnade jag för denna men priset låg runt 10' vilket var lite mkt för en "andrahoj".

Scott-Speedster-40-Pris

Bra Pris På SCOTT Speedster 40

Fortsatte förbi ett köpcentrum där jag vet de tidigare har haft en SCOTT Speedster 40 från 2015 för ett bra pris och den stod kvar i hörnet men jag ville sova på saken och rullade vidare hem i min luftdämpade SUV.

Bra-MTB-Stigar

Främst En MTB Cyklist

På den grymma MTB stigen hem summerade jag lite och kom fram till att cyclocross inte var nåt för mig, den var för lik en racer fast den vägde mer och hade "trögare" däck.

Kommer inte vilja byta ut min MTB heller så en racer skulle vara som ett komplement när vädret och målet medgav ren asfaltscykling. Ja för en racer skulle jag inte vilja ta på några andra vägar och helst då också cykla på kanten av bilvägen så man slapp sänka tempot..

Vi får se, troligen behåller jag min trotjänare som gått rätt många mil nu redan. Finns inte mycket i cykelväg som slår MTB-cykling på fina stigar och såna har jag gott om på väg till och från jobbet dessutom.

MEN det skulle var kul att göra en riktigt lång cykeltur, Stockholm - Söderhamn t.ex. och DÅ skulle en Racer passa som handsken.. :D

Kika gärna mer i mitt bloggarkiv under taggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :