-->

Bilder Från "LifeStyle Motor Show" Mässan

Just nu pågår bil och motorcykelmässan "Lifestyle Motor Show" på Älvsjömässan (eller Stockholmsmässan som den numera heter).

STOCKHOLM- LIFESTYLE-MOTOR-SHOW-26-29-JANUARI-2017

Mässan består av en stor hall med motorcyklar och en lika stor hall med alla typer av bilar och biltillbehör. Mässan håller på mellan 26-29 Januari 2017 och jag tänkte i detta inlägg visa lite bilder och svamla lite om allt möjligt efter mitt besök där.

Mercdedes-G-Klasse

Jeep-Wrangler-Rubicon

Trend #1: OFF-ROAD

En "trend" på mässans bildel var stora höga terrängbilar, både original och som kittade i tillbehörfirmornas montrar. Mercedes G-Klass är så sjukt fet och helt icke politiskt korrekt men ändå kan man inte låta bli att glo på den och vilja ha den. En original JEEP Wrangler är kanske inte lika rå men jag vet hur duktig den är i skogen, läs mer under 4x4.

Skoda-Superb-2017-Light-Interior

Interior-Mercedes-E-All-Terrain

Trend #2: Ljusa Läderinredningar

Väldigt många utställda bilar hade ljust, nästintill vitt skinn. Väldigt effektfullt och snyggt men helt otänkbart med leriga dagisbarn.

Interiörbilden närmast ovan är förresten tagen i nya Mercedes E-Klass All Terrain som presenterades på mässans första dag.

Front-E-Klasse-All-Terrain

Rear-E-Klasse-All-Terrain

Mercedes E-Klass All-Terrain

Kommer testa denna bil senare i vår (hoppas jag) men eftersom den har en effektiv drivlina, är stor, lyxig och har justerbar luftfjädring som standard så kan jag direkt säga att den garanterat redan idag fightas med Audi A6 Allroad och Volvo V90 CC..

Volvo-V90-CC

Anonym Volvo Monter

Volvo var lite anonyma på mässan och hade en V90 och en V90 CC nere i hörnet. Men jag ser ändå mer fram emot att själv få testa en V90 CC, helst direkt före/efter jag lånat E-Klass All Terrain.. :)

Skoda-Kodiaq-Bear

7-Sitsig Skoda Kodiaq Björn

Skoda Kodiaq hade även den Svensk premiär på mässans första dag och denna 7-sitsiga MQB baserade Skoda SUV vill jag också få återkomma till i ett långt separat testinlägg under 2017.

Namnet Kodiaq kommer förresten från Kodiak som är en stor stark brunbjörn i Alaska, Q i slutet står väl för att den alltid går på alla fyra och inte ska lyfta på framtassarna hur hårt du än gasar..

Red-VW-Caddy-R

Caddy-R (TDI150)

Såg inte Volkswagens personbilar alls på mässan utan endast deras transportbilar.

Ovan ser ni tuffa Caddy R (länk till mitt test av Caddy 30 Edition).

Verkstadsinredning-Skåpbil-Caddy-Jumpy

Verkstadsinredningar

På transportbilsdelen så kom jag på mig själv att bli inspirerad av dessa snygga och genomtänkta verkstadsinredningar, det mobila garaget liksom..!

Min egen Farsa hade allt från svets till starkströmsprylar i sin Cheva G20 där han byggt verkstadsinredningen själv, det var inte lika snyggt som på mässans bilar men det funkade.

Mercedes-E-Klasse-E350e-Hybrid

Trend #3: Hybrider

Nu har Mercedes börjat spotta ur sig hybrider, precis som de flesta andra märken. Egentligen ingen ny trend alls, faktum är att man knappt reagerar att det sitter en tjock tank-kabel på bilar längre.

Racingbilar-Lifestyle-Moto-Show

Racingbilar fanns det många av, de flesta bilsportgrenar fanns nog representerade och ska man se hela bildelen av mässan så bör man nog räkna med en heldag.

Mer Drag i MC-Hallen

Yamaha

Om man går på bilmässan först och sedan knatar över till MC-delen så märks en tydlig tempoökning, där är det mer människor och på något sätt mer att titta på överallt.

Kan bero på att hojar är något jag inte vet så mycket om.. :)

Husqvarna-Cross

Fast jag älskar crossar och hade jag haft ett landställe hade jag köpt en lagom stor cross att leka med och en fyrhjuling.. På MC delen kunde jag ha kikat på enbart crossar/diverse fyrhjulingar en hel dag.

Som ovan läckra Husqvarna-crossar, de känns så Svenska på nåt sätt även om de numera ägs av Österrikiska KTM.

Custom-MC-Mässan

Det fanns en hel del montrar med olika Custombyggen som lockade mitt intresse, bl.a. ovan feta hojar med sjuk bredd på bakdäck..

KTM-Duke-390

KTM - Min Blivande Motorcykel?

Skulle jag ta motorcykelkort idag och köpa en helt ny hoj så skulle jag börja med att provköra KTM's nakna motorcyklar i Duke serien. De är fulsnyggt vackra och råa på samma gång!

Det var en massa löst svammel om bil och MC-mässan, en mässa väl värd att besöka tycker jag om man som jag gillar alla typer av fordon.

Du hittar mina mer seriösa tester av bilar under denna länk #Biltester

0 Besökare har kommenterat :