-->

Test: Sudio Hörlurar [Regent + Vasa Blå]

Apple skrotar 3,5 mm hörlurskontakten på nya iPhone 7 och det säger en del om vart den trådbundna hörlursutvecklingen är på väg. Denna recension ska därför handla om två par olika blåtandshörlurar från det relativt nya Svenska märket Sudio.

Förpackning-Sudio-Regent-VASA-Blå

Sudio-Hörlurar-Fakta-Regent-Vasa-Batteritid-Laddtid

Sudio Regent + Sudio Vasa BLÅ

Modellerna jag testat i ett samarbete med Sudio AB är deras on-ear modell Regent samt deras mest exklusiva in-ear modell Vasa BLÅ.

Ovan ser ni fakta kring vikt, batteritid och storlek på element. Båda har mikrofon men endast den större Regent modellen kan anslutas med klassisk "sladd" som givetvis medföljer.

Nu packar vi upp!

Sudio-VASA-Blå-Tillbehör

Sudio-Regent-Skinn-Förpackning

Unboxing Sudio Headphones

Det märks tydligt att Sudio jobbat med kartongernas design och att det skall kännas högtidligt (#SudioMoments) att packa upp deras hörlurar.

Kartongen innehållande Vasa Blå öppnas som en liten bok och på den högra sidan ligger två pappboxar innehållande förutom hörlurar ett väldoftande läderetui där du kan förvara dina nya Vasa BLÅ hörlurar.

När de snyggt vikta regentlurarna blottas sprider de en tung härlig doft av läder eftersom både kuddar och båge är klädda i mjukt skinn.

Sudio-Laddning-Batteri-Regent-VASA-Blå

Sudio-Bluetooth-Parkoppling

Uppladdning / Parkoppling

Började testet med att ladda upp båda batterierna samt parkoppla dem mot telefonen via bluetooth (transformator medföljer ej).

Båda hörlurarna har tre knappar varav den i mitten används för att starta/stänga av samt för att starta parkoppling (håll in ~7 sek).

Skulle jag få bestämma skulle jag endast sätta EN lite större knapp på nästa Sudio modell(er) och skrota möjligheten att spola/byta låt via knappar eftersom de flesta troligen gör detta via telefonen.

Test-Sudio-Vasa-Blå

Recension-Sudio-Regent-VASA-BLÅ

Recension: In-Ear Sudio VASA BLÅ

Efter år av iPhone-hörlurar i fickorna var det en befrielse med dessa små lätta lurar som i princip inte kunde trassla in sig. Lägger man de sedan över nacken så glömmer man snabbt bort dem. Batteriet sitter på ena sidan och kontakterna på den andra för att ge en bra balans.

Har lyssnat på massor av olika musikstilar och även haft dessa på telefonmöten och efter lite mekande till mindre "gummipluppar" så satt de skönt i örat och gav en klar ljudbild i det ljusare segmentet. Att mikrofonen sitter på sladden, lite närmare munnen gav en bra ljudupptagning enligt de jag pratat med.

Jag som gillar bas har dock alltid haft svårt att bli nöjd med in-ear lurar och så är även fallet med dessa. Trycker jag in Vasa Blå lurarna längre in i örat får man en bättre bas men så fort man släpper fjädrar lurarna utåt igen och basen försvinner. Försökte byta till ännu mindre pluppar men då satt de istället för löst.

Vasa BLÅ är ena riktigt väldesignade och lätta in-ear lurar med fin klar diskant samt ett trevligt mellanregister men med klen bas (precis som alla andra in-ear jag provat).

Vill man ha mer bas bör man istället se på on-ear modellen Regent som har 5 gånger större högtalarelement.

Sudio-Regent-Sköna-Små-Knappar-Känsliga-Sladdar

Sudio-Regent-vs-Beats-billigare-Philips-Sony

Vikta-Sudio-Regent-Blåtandslurar

Recension: On-Ear Sudio Regent

Regent är diskreta utan någon synbar Sudio logotype och har lite av ett retroutseende. Gillar du skinndoft kommer du älska dem redan innan du satt på dig dem. Det blir inte sämre när de mjuka kuddarna landat på dina öron och du justerat in dem steglöst. Regent sitter nämligen otroligt behagligt och de trycker inte alls lika hårt som t.ex. Beats Solo hörlurar som jag jämfört med.

När musiken väl börjat strömma kan man fortsätta använda ord som "mjukt" även för att beskriva ljudet. För ljudbilden är ovanligt mjukt sammanflätad, alltifrån den klara diskanten via ett brett mellanregister till en skön, rund, "mjuk" och precis lagom tung bas.

Batteriet håller dessutom i en evighet så är du skeptisk till lurar utan sladd för att man hela tiden måste ladda dem så tänk om, jag lyssnar varje dag och har endast laddat dem 2 ggr på en månad.

Testade Regent-lurarna ihop med de flesta olika musikstilar samt film och de klarar allt över förväntan. Skiftar man till andra dyra hörlurar och provlyssnar samma låtar igen så har Beats Solo en klart högre och hårdare bas MEN Sudio Regent levererar en bättre balanserad och fylligare ljudbild samt att de sitter mycket skönare på huvudet än de flesta andra on-ear hörlurar jag provat. Man skulle kunna säga att Sudio Regent är som balsam för dina öron..

Regentens svaga sidor enligt mig är de lite känsliga utanpåliggande sladdarna som kan fastna i saker när man drar upp de vikta regent-lurarna ur en väska full med andra saker. De små plastiga knapparna skulle jag som sagt också vilja ersätta med en enda större knapp för på/av/parkoppling och skippa låtbyte/spolningsknapparna helt.

Trots dessa småsaker så är Sudio Regent en av de skönaste och mest kompetenta on-ear hörlurarna jag testat fram till dagens datum!

FixarFarsan Rabattkod

Om du blev sugen på ett par egna Sudio-hörlurar så har jag fått en trevlig rabattkod som ger dig hela 15% rabatt på hela sortimentet.

Gå in och välj hörlurar på sudiosweden.com/se/horlurar och ange sedan koden fixarfarsan15 som kampanjkod/rabattkod vid kassan.

Läsa fler HiFi inlägg?

Läs gärna mina andra ljudliga blogginlägg under arkivtaggen #HiFi.

0 Besökare har kommenterat :