-->

Troligen Skruvad Mätare På Grannens Nya Golf

Grannen stod vid bilen i morse, lite småhysterisk med sina två barn och haffade då mig när jag skulle lämna minsta sonen på förskolan.

"Kan du hjälpa mig bilen startar inte, nyckeln funkar inte!"

Jag får nycklarna i handen och sätter mig i deras nya Golf (ja, de bytte sin Mk4 mot denna Mk6:a nyligen) och jag reagerar direkt på att nyckeln ser hemskt sliten ut.

Golf-Skruvad-Mätare

Utslitet Tändningslås

Stoppar in tändningsnyckeln och känner hur glappigt det är, det är som att stoppa in en två storlekar för liten nyckel och låset går därför inte att vrida om. Slår ett getöga på mätaren och det står ~10.000 mil men det sönderslitna tändningslåset, den blanka ratten, den slitna fjärren, det nersuttna förarsätet säger att bilen TROLIGEN gått minst det dubbla men den kan gått ännu mer.

Jag lämnar tillbaka nyckeln och säger att tändningslåset är utslitet och att inte heller jag kan starta bilen och fortsätter med mitt men jag funderar på att faktiskt gå tillbaka och prata mer med dem.

Kräv Återköp Eller Polisanmäl!

De borde verkligen kolla upp bilens riktiga miltal genom att prata med förr-förra och förr-förr-förra ägaren, ringa tidigare serviceställen och be bilprovningen skicka alla gamla besiktningsprotokoll. När de hittat fakta ska de kräva ett fullt återköp där de köpte bilen eller ett rejält skadestånd som motsvarar rätta miltalet minus mätarmil eller bara polisanmäla säljaren eftersom mätarfusk är bedrägeri.

Bästa är ju såklart att inte köpa en bil som luktar skruvad men vad hade du gjort i grannens situation?

1 Besökare har kommenterat :
Sommar sa...

Usch. Hoppas de sätter dit de som gjort detta om den är skruvad.
Skriv gärna vad som händer framöver......