-->

20km MTB Spår På Oväxlad 16" Barncykel

Husets två minsta grabbar vill helst bara ligga i soffan och glo på TV om de inte får spela och om ingen aktiverar dem på helgen.

Förra helgen tvingade jag därför ut dem i vårvädret och de tyckte då att Norrviken Runt (läs min guide här) var en lagom tuff utmaning..

Oväxlad-16tummare-Skogen

Oväxlad 16" Barncykel

Mellangrabben har en grym 26" MTB men den minsta har bara en 16" utan växlar men han var helt besluten om att klara de 2 milen som periodvis går genom ängar och steniga lerstigar..

Barn-Är-Tuffa

Stigen Förbättrad Sedan Sist

MTB spåret runt sjön var klart förbättrad sedan jag sist cyklade så på dessa sträckor flöt det på riktigt bra men på andra partier var det riktigt kämpigt för dem och de ledde sina cyklar, vissa svor och halkade runt i leran med sina gymnastikskor..

Branta-Backar-MTB-handbroms

Branta Backar Krävde Full Fokus

Mellangrabben har inte cyklat så mycket med sin nya cykel som bara har handbroms och de brantare backarna gjorde honom lite nervös.

Att den mindre klarade rundan så bra, UTAN några växlar var nog lite störande och spädde på humöret..

Avspolning-MTB

3h Senare - Avspolning Hemmavid

Tre timmar senare hade vi tagit oss runt de två leriga milen och kunde fortsätta cykla landsväg hem där det blev grupptvätt.

Måste nu börja leta efter en 20" cykel till minsta fantasten för han är verkligen envis på hojen och skulle klara korta cykelvasan30!

Besök gärna mitt bloggarkiv och läs mer under taggen #Cykling.

0 Besökare har kommenterat :