-->

Test: Apple Piratkablar

Jag beställde nyligen hem ett helt gäng olika piratsladdar till Apple eftersom det aldrig finns några sladdar i närheten hemma när man behöver en.

I detta inlägg tänkte jag komma fram till om det är lönt att köpa pirat och hur bra de har fungerat till att ladda Apple 5, 5c, 6, 7, iPad4 och iPad Air samt föra över bilder till Windows dator med.

Pirat-Laddare-2,4A-iPad

2,4A Laddare Med Dubbla Uttag

Piratladdarna med dubbla 2,4A uttag har fungerat perfekt men de blir rätt varma när två tomma iPad's ska laddas fullt men jag förutsätter att detta är helt ok.

Testat-Pirat-Kablar-Apple

5-Pack 1m Lightning Kablar

I detta paket var en kabel helt trasig, de övriga fick en krympslang som skydd och dessa har fungerat bra.

Den felaktiga kabeln reklamerade jag och fick snabbt pengarna tillbaka utan att behöva skicka den trasiga i retur.

4 av 5 kablar fungerade alltså till samtliga Apple telefoner och iPads.

Förstärkta-Lyxkablar-Apple-Test

Dålig Kvalité På 2m Finkablar

De färgade och förstärkta "finkablarna" som ungarna fick höll däremot usel kvalité och jag har reklamerat och slängt bort 2 av 4.

De var långa, de var fina men alltså väldigt racklig kvalité!

Apple-Laddar-Kabel-Trasig

Supporten Viktig Vid Piratköp

Så min slutsats blir att det är lite av ett lotteri när man köper billigare piratsladdar men att en bra kundtjänst/support kan sudda bort lite av den dåliga kvalitén genom att snabbt/smidigt hantera reklamationer.

De piratsladdar som fungerar gör det ändå lönt att beställa hem ett gäng billiga reservsladdar men dubbelkolla att sladden enligt annons verkligen ska fungera till din telefonmodell samt OS version.

Sen är det lite lustigt hur det blir när ungarna får 2 meter långa sladdar. Då sätter de sig längre bort och har då 2m kabeln sträckt som en pianotråd istället, givetvis med en skarp böj vid kontakten så det blir inte alltid som man tänkt..

Läs gärna mina övriga arkiverade blogginlägg med taggen #Apple.

0 Besökare har kommenterat :