-->

Test: Kokpunkten (Äventyrsbad i Västerås)

När vi senast var i Västerås så passade vi på att besöka det relativt nybyggda actionbadet Kokpunkten.

KokPunkten-Recension-468px

Varför Namnet Kokpunkten?

Den ståtliga tegelbyggnaden som äventyrsbadet Kokpunkten ligger i är ett byggnadsminnesförklarat gammalt ångkraftverk från början på 1900-talet och därav det "heta" namnet på badet.

Badet stiger upp till våning sju på huset, vilket är ungefär halvvägs upp i det höga huset.

Modernt + Genomtänkt

Att badet är modernt och genomtänkt märktes redan när man ställde bilen på de stora parkeringarna precis intill. Där checkade man in och betalade sedan innan man åkte hem.

När man sedan checkade in på badet så fick man ett gummiarmband som fungerade till inträde, skåplåsning och för att köpa fika i kiosken med.

Fyra Vattenrutschbanor

Badet har fyra vattenrutschkanor och enligt mig är vinnaren helt klart den enklaste "InsideOut" där man antingen åker själv i en enkelring eller ihop med en dubbelring. Bra längd, bra fart och kul att åka ihop!

Förutom den finns "boomerang". En kort snabb halfpipe-bana som ger helt klart mer pirr i magen men som samtidigt känns lite farlig för mindre ungar eftersom man helst ska vända sig i "pipen".

Den i perioder helt nersläckta "Black River" tyckte jag var bara jobbig eftersom vi givetvis testade den i nattläget och i den fjärde "Double Racer" kunde man tävla om bästa tid mot en kompis. Denna kom på min andraplats även om jag lyckades slå armbågen i den hårda aluminiumkanan i kvalheatet.

Kokpunkten Video

Kokpunkten har inga vanliga bassänger utan är ett rent actionbad som förutom rutschkanorna har en hel del andra kul partier som pool som visar 360 videos, ett soligt utebad, klätterväggar och strömmar (ni ser det mesta i min film ovan).

Alla kokpunktens besökare BÖR vara simkunniga och gilla/orka att gå i trappor för det blir mycket trappor om man åker vattenrutschkanor.

Under vårt besök hamnade ett par gäng unga tonåringar i ett våldsamt bråk och just de många trapporna/skrymslena är lite svårövervakade så, ha själv koll på dina ungar även när de är uppe på land..

Simma Summering

För att summera Kokpunkten som äventyrsbad så är det helt klart värt ett besök om du är i Västerås men som sagt, släpp inte ungarna ur sikte (gäller i och för sig alla bad/badhus).

Läs gärna även min recension av Skara Sommarland (som faktiskt har många fler vattenrutschkanor än Kokpunkten).

0 Besökare har kommenterat :