-->

Köpa Cyclocross, Gravel Eller Racercykel?

Fick för mig att jag skulle börja cykla lite mer landsväg och därför även skaffa mig en (till) mer landsvägsanpassad cykel.

Cykelmarknaden idag är väldigt spännande med massor av "hybrider" där "gravel" är det senaste. Jag provkörde massor med olika cyklar men lyfter i detta inlägg bara fram ett par olika testhojar.

Scott-Speedster-Gravel

Scott Speedster Gravel 20 Disc

Denna Scott var den jag trodde jag skulle köpa rakt av. Mest för att jag gillar Scott som märke men även för att dess färger passade min smak och för att den även skulle gå att köra lite grusväg med.

Den ultimata pendlarhojen tänkte jag, med skivbromsar å allt..

Tog ut en XL ram på en runda men blev inte riktigt imponerad över de breda däckens rull, de kändes "trögare" än jag trodde. Scott har även väldigt långa ramar så körställningen var inte helt optimal utan att man modifierade styrstången.

En jäkligt snygg cykel var det i alla fall!

SPECIALIZED-ALLEZ-E5-ELITE

Specialized Allez E5 Elite

Nästa hoj var en instegsracer (butikens egna ord) från Specialized och dess XL ram ihop med mina 186 cm var en grym kombo.

Jag satt helt perfekt utan att sträcka på mig. Cykeln hade vanliga fälgbromsar och framgaffeln i kolfiber. Denna cykel cyklade jag två rundor med och den rullade klart lättare än en "gravel/cyclocross".

Trek-Racer-Kolfiber

TREK Kolfiber Racer + Shimano 105

Tog även ut en TREK racer helt i kolfiber som även hade hela Shimano 105 paketet vilket av många klassas som en lägstanivå på växlar och nav.

Denna TREK hade bra körställning och det hände liksom mer när man trampade till, troligen nåt psykologiskt mambo för att man visste att cykelns ram var gjord i kolfiber.

Enda kruxet med denna fina hoj var att priset sprängde min budget.

Scott-CR1-Team-20

Scott CR1

Hittade även en annan Scott(e) i en annan butik, en lätt begagnad racer helt i kolfiber och med alla Shimano 105 komponenterna.

Kruxet med denna var att priset var för högt satt eftersom den ändå var begagnad, XL ramen för lång och så gillade jag inte den vita sadeln/lindningen på styret..

Så Vilken Cykel Blev Det?!

Det blev EN av ovanstående cyklar, vilken det blev kan ni inom kort hitta under arkivtaggen #Cykel. ;)

2 Besökare har kommenterat :
Unknown sa...

Det blev en Specialized! Scottarna är överprisade om du frågar mig :)

FixarFarsan sa...

Specialized kanske det blir NÄSTA gäng, man kanske ska ha en gravel OCKSÅ?! 😬😉