-->

Leksand Sommarland - En Riktig Höjdare

Sommarens sommarlandsbesök gick till Leksand Sommarland och även om vädret inte var så badvänligt när vi var där så blev det ändå två bra dagar för ungarna.

Wipeout-Siljan

Wipeout Siljan

Jag brukar vilja vara med på denna typ av vattenhinderbanor men tårna blev blå när jag doppade foten i Siljan så ungarna fick visa hur det gick till istället. Och eftersom våra grabbar är supermodiga och orädda vattendjur så var detta en av deras favoriter på Leksand Sommarland.

Samma sak gällde övriga vattenbanor som det fanns gott om, jag tror jag doppade mig EN enda gång och bara ena dagen.. :|

Update 2018:

Nu har vi varit på Leksand Sommarland en gång till och denna gång var det smällhett, alltså så varmt att även jag badade!

Wipe out banan är rolig och antalet flytvästar styr effektivt att det inte blir för många ute. Men man bör vara ute själv med sina mindre barn då vissa överförfriskade pappor kan få för sig att börja jaga varandra därute och "glömma" bort att stället är till för alla. Varför det ens serveras alkohol på ett familjeställe är för mig en total gåta?!

Hinderbanor-Leksands-Sommarland

Klätterväggar och Lekparker

Överallt i parken fanns klätterväggar, flera uppblåsta hinderbanor och vanliga klassiska lekparker.

Ändå Skäligt Inträde

Inträdet till parken var skäligt, 500:- för två dagar men därefter var det mesta gratis inne i parken.

75:- 80:-/skalle kostade den stora linbanan som gick över halva parken men linbanor fanns även i samband med de två höghöjdsbanorna som jag återkommer till så vi skippade den långa.

LaserTag-10minuter-Leksands-Sommarland

Lasertag i 10 minuter

Vi fyra "grabbar" testade även lasertag. En generös tid på 10 minuter och en stor häftig bana där ena laget anföll fortet och det andra stod och försvarade.

Räckvidden var lång och man siktade med ett litet lasersikte, riktigt roligt för alla över 6 år.

Prova-BMX-Leksands-Sommarland

Prova på BMX bana

Bredvid låghöjdsbanan så kunde man testa BMX och båda dessa var populära för de mindre barnen.

Tvåsitsig Gokart

Vi testade även go-kart (bara 5 minuters kö!) och det roliga var att Leksand hade go-karts med två säten där mindre ungar kunde "styra" och den äldre skötte handgas/broms (och ja styrde vid behov = två rattar alltså).

Segway

Vi körde även Segway, man fick 2 varv men det gick i snigelhastighet och var riktigt trist.

Salongsgevär-Leksands-Sommarland

Provskjuta Luftgevär / Salongsgevär

Luftgevär kunde man testa gratis på en liten skjutbana. Man kunde även betala 15:- för att få 5 st skott till salongsgevär med kikarsikte.

Bag-Jump-Nyhet-Leksands-Sommarland-2018

Nyheter 2018

Förutom lite prisjusteringar uppåt så var det mesta sig likt och detta inlägg stämmer rätt bra med årets besök.

En stor luftkudde hade tillkommit som man kunde hoppa ner på från två olika höjder. Man skulle landa på rumpan men hjärnan var liksom inte med och ville ändå landa på fötterna så det krävdes nog ett par övningshopp. Bredvid fanns även nya studsmattor med liknande kudde som många gjorde riktigt avancerade volter till.

I år bodde vi i en stuga och kunde dag2 alltså gå till parken och har man husbil så kommer man ännu lite närmare ingången eftersom campingen ligger närmast.

Höghöjdsbana-Leksands-Sommarland

Höghöjdsbanan - Bästa På Leksand

Men om jag som vuxen får välja det bästa på Leksand Sommarland så är det helt klart denna höghöjdsbana. Tror man gick fyra olika slingor där uppe som var lagom utmanande och innehöll både linbana och ett fritt-fall-hopp för de som vågade. Man tog bara ett stort steg rakt ut från plattformen och fångades sedan upp av en broms innan man slog i marken.. ;)

Fritt-fall-hoppet var det enda som JAG vågade göra och INTE min son1 som normalt är mycket modigare än mig på sånt här.

Update 2018:

I år gick även mellansonen som dagen till ära råkade ha fyllt 12 och hade även råkat ha rullade strumpor under hälarna i skorna för att komma upp i minimilängden 150 cm. Han visade inga tecken alls på att vara höjdrädd och bara knatade på.. Tuff lite tioår.. jag menar tolvårig kille!

Utsikt-Höghöjdsbana-Leksands

Leksand Sommarland Summering

Leksand Sommarland var troligen det bästa sommarlandet som vi tills idag har besökt, hade så klart varit ännu bättre om vi sluppit regn och istället haft sol men vädret rår man inte på.

Leksand sommarland hade mycket mindre trängsel än t.ex. Skara Sommarland och hade även mycket mer saker som jag själv gillade så hit åker jag gärna en gång till.

Update 2018:

När det är soligt och varmt så är det givetvis mer folk men inga löjliga köer ändå och man kan åka allt så mycket man själv orkar utan att liksom tröttna på köerna före.

Läs gärna mina andra liknande inlägg om Legoland, Skara, Lisener och andra nöjesparker under arkivtaggarna #Resor eller #Event.

0 Besökare har kommenterat :