-->

Bredspackla + Måla Väggar/Delar Av Tak

Jag är inget proffs men tänkte ändå dela med mig av ett par små tips som jag tycker fungerar bra när man renoverar rum hemma.

Bredspackla-Väggar-Tips

Tips1: Bredspackling

Dra in på för mycket spackel och använd en gammal spackelspade med slitna metallkanter så blir det jämnare. Spackla tunt och på precis rätt ställe så slipper du slipa något mellan lager 1 och 2.

Laga-Större-Hål-GipsväggDra-Kablar-Via-Kallvind

Tips2: Plugga igen ALLA Hål Före Spackel

Har du större hål som ovan så är det smidigt att limma fast en bit gips och sedan spackla över när man ändå håller på.

Jag hade även gamla kablar som kom ner genom innertaket från vinden. Dessa drog jag först upp och pluggade sedan igen hålet ordentligt eftersom det är en kallvind ovanför och man inte vill ha ett hål upp från den varma bostadsdelen (mögelrisk).

Måla-Bredspacklad-Vägg-TipsMålad-Vägg-Efter-En-Strykning

Tips3: Måla+Spackla Med Finspackel

När du är 95% nöjd med grovspacklingen målar du ett lager vitt, låter torka och bättrar sedan med finspackel där det behövs.

Bra kvalitetsfärg täcker mycket bättre än billig färg men ha alltid mycket färg på rollern (det ska låta blött när du rollar) och sparmåla alla kanter och hörn precis innan du börjar rolla. Ett alternativ är även att köra liten roller där du sparmålat för att slippa alla spår av pensel.

Ovan ser ni den gamla, lätt rosa skrubb-väggen efter en strykning. Den krävde bara ett lager kvalitetsfärg till för att få samma vita nyans som rummets övriga stockholmsvita väggar.

Måla-Om-Delar-Av-Tak-Vitt-Tips

Tips: Ska Du Delmåla Tak?

Ibland orkar man inte måla om hela taket och målar man delar av det så går det nästan inte att få bort skarven men det går att NÄSTAN få bort den.

Jag målade taket fram till skarven på en takplatta och gnuggade sedan nästa platta med målartvätt. Efter detta är det faktiskt svårt att se var skarven går mellan nymålat och gammalmålat.

Alla ovan moment är från rivningen av en vägg, läs övriga inlägg kring detta projekt under arkivtaggen #Pojkrum.

1 Besökare har kommenterat :