-->

När Ska Robotgräsklippare Tas In = FÖRE Första Frosten

Ställde en supportfråga till Gardena och frågade när ska man ta in robotgräsklipparen på hösten.

Svaret blev att man skulle göra det när temperaturen "började" sjunka ner mot nollan och absolut FÖRE nattfrosten.. Ok, sagt å gjort!

Tvätta-Robotgräsklippare-Före-Vinterförvaring

Tvätta Ej Med Vatten

Den var rejält geggig vår R40Li och hela basplattan tvättade jag med vatten (+ omdöme) och diskborste. Står i manualen att man INTE ska tvätta med vatten men som sagt, använd ditt sunda förnuft.

Själva klipparen var jobbigare att göra rent denna höst eftersom gräsmattan av någon anledning var så lerig och därför även klipparen.

Leran berodde nog på att klipparen varit ute för ofta, i regn och liksom slitit sönder mattan för grannarnas gräsmattor var inte lika leriga.

Vinterförvaring-Robotgräsklippare-GarageNattfrost-Gardena-Robotgräsklippare

Garaget Övervintrar På Samma Plats

Robotgräsklipparens garage får stå kvar på sin vanliga plats denna vinter. Täckte över med ett plasttäcke som var öppen i ändarna för att ventilera ut kondensfukt. Jag hoppas garaget inte möglar sönder.

Fördelen med detta är en lättare installation på våren igen då den redan står på precis rätt plats i förhållande till alla sladdar, nackdelen är att den lär ta mer stryk. Kablarnas kontakter skyddade jag med plastpåse, precis som förra vintern..

Läs gärna mer om hur robotgräsklipparens garage ser ut utan täcke, hur man kommer igång med robotgräsklippning och vilka problem jag haft under två säsonger - Allt detta och mycket mer hittar du under arkivtaggarna #Gräsklippare och #SmartaHem.

2 Besökare har kommenterat :
Johan sa...

Är det litiumbatteri? Laddat ur till hälften och sedan tagit ur batteriet? Så har jag fått för mig att man ska göra. Ska väl egentligen umderhållsladda under vintern också men det gör jag inte.

FixarFarsan sa...

Står i Gardena manualen att man ska ladda fullt inför vinterförvaring och även underhållsladda under den långa vintersäsongen så att batteriet inte laddar ur helt..