-->

Montera Vikdörr

Den platsbyggda garderoben i sonens nya utökade rum skulle täckas med någon typ av dörr och en vikdörr blev det efter lite klurande..

Montering-Vikdörr-Tips-Guide

Vikdörr i Plast

Denna vikdörr i plast väger bara ett par kilo och måste hanteras lite varsamt men annars tycker jag den sitter som en pjäxa i detta utrymme där vanliga dörrar inte riktigt hade fått plats.

Instruktion-Monteringsanvisning-Vikdörr

Läs Instruktionerna NOGA

Monteringsinstruktionerna var väldigt komprimerade men efter lite läsande ute på altanen så hittade jag rätt skruvar (fanns tre längder) till respektive del.

Montera-Vikdörr-Bauhause

Montera Dörrblad + Glidmedel

När rätt pluppar satt på rätt bit dörrblad så hakade jag fast bladen och smetade även på gleitmittel på plupparna. Kapade därefter skenan som dörren skulle hänga i eftersom den av någon anledning var längre än maxbredden som dörren var byggd för.

Fästen-Ram-Montera-VikdörrMontera-Skenor-Vikdörr

Fästa Skenor i Dörrkarm

Sedan var det dags att mäta ut var skenorna skulle sitta. i taket och på ena sidan skruvade man fast små fästen (clips) som man sedan knäppte fast plastskenan i.

Först fästes takskenan inkl. hängande dörr, därefter högra skenan och BAM, dörren satt där den skulle! På andra sidan/karmen skruvade du också fast en skena (utan clips) som dörren kunde låsas emot.

Summering Montering Av Vikdörr

När man öppnade paketet såg det inte kul ut, en plottrig instruktion och massor med smådelar men det gick lättare än jag trodde.

Återkommer med mer "efterbilder" senare när lister och nytt bord är på plats, du hittar allt kring detta projekt under taggen #Pojkrum.

0 Besökare har kommenterat :