Pingis - Lika Kul Idag Som På 80-Talet

Pingis spelade jag och mina kompisar jättemycket i mitten av 80-talet och jag spelade länge på såna där knottriga, stenhårda orange och gröna pingisrack.

Pingisrack-Nytt-Begagnat-Stiga-1980-tal

Svårt Slita Ut Ett Pingisrack Med Spel

Sedan önskade jag mig ett riktigt rack i julklapp och fick ett av ovan två Stiga-rack. Detta körde jag med under flera år, varje rast och även efter skolan i en tvättstuga som en klasskamrat hade nyckel till.

Trots mycket "bollkontakt" så fungerar mitt gamla pingisrack minst lika bra idag. Det är faktiskt svårt att se vilket av ovan två rack som är mitt från 80-talet och vilket av dem som son1 köpte till sig själv för några år sedan..

Det som förstör pingisracken är inte spelandet utan när de slås mot pingisbordet, tappas eller att man börjar pilla upp gummit.

Spela-Pingis-Köksbord

Pingis Hemma På Köksbordet

Ett köksbord kan man ha till väldigt mycket, bland annat till att spela pingis på. Ovan ser ni hur driftigt barnens mor fixade ett nät av ett par tvingar och lite garn. När bordet stod klart och köket var rensat så var det mest jag som ville spela, killarna hade tröttnat. Dock är inte köket något optimalt ställe att spela på eftersom det är så lågt i tak och oftast för litet.

Pingisbord-Utomhus

Pingisbord Utomhus

På grabbarnas skola har de ett fast monterat pingisbord som står utomhus året om. Dit kan man dra och spela på somrarna men det måste då vara helt vindstilla, eller så får man skaffa utomhusbollar som väger lite mer. Bordet har stått där under många många år och många små fötter har nog stått och hoppat på det men det är i riktigt bra spelbart skick än idag.

Pingisbord

Pingis: Bäst Inomhus & Högt i Tak

Bäst blir pingis helt klart inomhus i lokaler med högt i tak och helst då på riktiga fullstora pingisbord med massor av plats runt om.

Grabbarna har även ett fullstort pingisbord i korridoren mot deras matsal och där spelar de oftast kung. Ett spel även jag har spelat eller vi körde nog mest rundpingis på min tid, eller rumpa som vi kallade det. :)

Gillar du också ping-pong? Kommentera gärna och skriv en rad om din relation till denna olympiska gren (blev det så sent som 1988) som förutom underhållningen ven ger skapligt med #Motion.

2 Besökare har kommenterat :
Johan sa...

Jag hade ett sånt till vänster också när jag var liten så jag röstar på det. :) Nostalgi att se det igen. Ska se om jag kan klämma in ett bord när pojkarna blir större.

FixarFarsan sa...

Rätt, det vänstra är mitt gamla rack! Jag skulle vilja ha en helt egen gymnastiksal på tomten att köra lite innebandy och pingis i.. Eller varför inte skeppsbrott eller NERF-krig?! :D