-->

Recension: Jumpyard Järfälla

När minsta grabben fyllde 7 nyligen så åkte jag med honom och hans kompisar till trampolinparken Jumpyard i Järfälla (hans önskemål).

Recension-Jumpyard

Parkering + Inträde

Tänkte svamla lite om stället eftersom det skiljer sig något mot andra lekland jag skrivit om tidigare, se mer under #FamiljeLiv.

Men innan vi kommer så långt att vi ser ovan miljö så måste man parkera bilen någonstans och det är enklast på stormarknadens stora parkering bara 100 meter bord (glöm inte P-skivan).

Därefter betalar du för minst en timmes hopptid (150:- per timme och barn när vi var där på en Lördag) och får ett åkband att sätta runt handleden. Jag hade bokat två timmar via nätet och det kostade 250:-/barn samt att man då fick TVÅ band runt armen.

Jumpyard-Låsbara-Skåp-Eget-Hänglås

Låsbara Skåp - Ta Med Hänglås

Jumpyard hade dessa praktiska skåp där man kunde låsa in alla sina prylar och skor. Stället hade sina egna anti-halkstrumpor och hade man med sig egna från andra hopparker så fick man byta dem till deras modell rakt av.

Studsmattor-Jumpyard

Därefter KÖA Inför Din Tid

Sedan skulle man ställa sig i en fålla och vänta på att tiden man köpt skulle börja. Vi (läs jag) missade detta och mitt gäng kutade rakt in fast till mitt försvar så stod det ingen personal där och stoppade just då..

Efter första timmen tog vi ett matbreak (Pizza eller pannkakor fanns det för kids) och såg då att de ropade ut alla med en viss färg på bandet så de hade rätt bra koll på att det inte vistades för många personer i lokalen.

Jumpyard-Gladiatorer-Test

Bäst Enl. 7-åringar: Gladiator-stationen

De 6-7 åringar som var med mig tyckte nog denna station var bäst där man kunde mäta sina krafter likt TV4:s gladiatorer. De kom tillbaka till den om och om igen..

Efter att ha ramlat 2-3ggr ner bland skumgummikuberna så var de rätt matta och att kräla upp därifrån var ännu jobbigare och det var även svårt för nästa par att orka vänta tills gropen var tom.

Här kommer den stora skillnaden mot andra lekland. Jumpyard hade 8st personal ute på golvet (under helger) bland alla stationer och var på barn och vuxna rätt snabbt om de såg nåt som inte var säkert.

Detta var lite skönt när man var där själv med FEM smågrabbar som stundtals ville prova helt olika saker.

Ninja-Warriors-Jumpyard

Summering av Jumpyard

Jumpyard är inget vanligt "lekland" utan mer inriktat mot träning och de flesta såg ut att ha tränat friidrott tidigare eller bara tränat massa på sin trampolin hemma.

Priset 150:-/h är i ovankant men som jag skrev så finns det personal som håller koll på säkerheten. Tack vare sluss-systemet så var inte stället heller packat av folk en lördag och några köer existerade inte.

En timmes aktivt hoppade räcker gott för de flesta, matpaus kan man ta efteråt om man vill och jag ger Jumpyard totalbetyget 4 av 5.

Läs gärna mer liknande inlägg under taggen #Event.

0 Besökare har kommenterat :