-->

Byte Av Trasig Webasto Vattenpump

Den har nyttjats flitigt, vår Webasto värmare (läs mer) men en dag så lös inte den gröna lampan på T91 fjärren som den brukar (alltså fast grönt sken för att bekräfta start) utan den flimrade hysteriskt grönt istället.

webasto-fel-volkswagen-touran

"Fel: Park.värmare" i Displayen

Googlade en massa och försökte göra en reset genom att ta ur en speciell säkring men den som Webasto skrev i sin dokumentation gick inte att hitta på vår Volkswagen Touran.

Vår Webasto modell heter Thermo Top V.

Provade även att göra bilen strömlös och testade flera andra "knep" som att ta ur fjärrens batteri etc. men gav till slut upp och bokade en verkstadstid då detta grymma vintertillbehör är så pass viktigt för att slippa kallstarter i en stressig vardag.

Kostnad-Byte-Webasto-Vattenpump-Volkswagen-Touran-2015

Trasig Vattenpump - Vanligt Problem?

Det var den extra vattenpumpen som hade rapporterat fel och även om den hoppade igång efter att verkstaden tagit bort blockeringen i VCDS så valde vi att få den bytt till en totalkostnad på 4370:-.

Lite besviken är jag att denna extra vattenpump redan ska lägga av, bilen är en årsmodell 2015 som hittills bara gått 2,5 vintersäsonger.

Den fungerar i alla fall igen och jag hoppas att vi nu slipper andra fel på ett tag. När jag googlade om reset och säkringar så läste jag om många webasto-ägare som även fått byta brännare/tändstift..

Läs mer om bilen jag skriver om under arkivtaggen #CrossTouran.

0 Besökare har kommenterat :