-->

Snickra En Självstängande Trappgrind #ProjektNattvandrare

Innan jag åkte och kastade iväg allt rivningsmaterial från grabbens sovloft så sparade jag undan lite brädor från dessa räcke.

Eftersom mellansonen har en förmåga att gå i sömnen så snickrade jag en trappgrind av dessa brädor, därav #ProjektNattvandrare.

Bygga-Trappgrind

Sömngångare i Trappor

Grinden öppnas mot en själv när man är på väg ner. Fäste grinden i trappräckets andra ribba för att grinden inte skulle gå att pressa upp ner mot trappan. Sen att den även tog i handledaren var bara en bonus. Om man är så medveten att man lyckas öppna grinden, då ramlar man nog inte heller ner i trappan även om man går i sömnen.

Smälte in rätt bra tycker jag. Ett par kap, ett par skruv, lite slipning och sen bättra på med snickerivit färg och den var på plats.

Självstängande-Trappgrind

Automatstängande Trappgrind

För att grinden inte skulle glömmas öppen av någon på natten så satte jag även ett gummiband runt den så att den alltid ville stänga sig själv. Enda kruxet med denna simpla lösning är att den inte kan släppas eftersom den då smäller igen med en jäkla smäll. :|

Efter att grinden kom upp och sängen ställdes på golvet så har han faktiskt inte varit ute och gått en enda gång men nu får grinden sitta där ett tag tills husets alla barn slutat joddla runt på nätterna helt..

Läs gärna mer under mina arkivtaggar #Pojkrum och #Sovloft

0 Besökare har kommenterat :