-->

Förvara Verktyg - Verktygsvägg VS Verktygslåda

Jag har gjort mig av med båda verktygsväggarna i garaget eftersom jag är på väg att skära ner på alla verktyg, till EN uppsättning.

Jag behöver inte 10 olika skiftnycklar, 10 olika hammare, 10 metallfilar eller 3 uppsättningar fasta, block eller lednycklar.

Bästa-Förvaringen-Verktyg-Vägg-Verktygslåda

Så i detta inlägg tänker jag svamla lite om för och nackdelar kring de olika sätten att förvara verktyg på.

Verktygsvägg-Förvaring-Verktyg

1. Verktygsvägg

Vi börjar med verktygsväggen. Står man oftast och mekar där väggen står så finns det inget som slår en verktygsvägg.

Det finns krokar för alla typer verktyg och du kan lätt stuva om hur och var sakerna ska hänga.

Dessutom är verktygen lätta att komma åt och det ser visuellt rätt snyggt ut med en välsorterad verktygsvägg på 2x2 meter.

Verktygslåda-Plast-PlåtVerktygslåda-Plåt-Jula

2. Verktygslåda i Plast/Plåt

Verktygslådor finns i ALLA olika storlekar och former. De flesta i plast är rätt små och rymmer inga längre verktyg som filar och dylikt.

De känns dessutom som att de går sönder om man lastar dem lite tyngre så jag gillar de klassiska verktygslådorna i plåt bättre.

Såna hade farsan och jag skaffade därför just en sådan för alla mina bilverktyg. Ovan låda är i princip full och då har jag ändå alla mina hylsnycklar i en separat Kamasa sats.

Fördelen med dessa plåtverktygslådor är att man kan kånka dem ut till uppfarten där man byter bromsbelägg. De blir dock rätt tunga när de fylls till bredden och ovan låda väger 21 kg.

Förvara-Verktyg-Originallådor

3. Förvara Verktyg I Sina Egna Väskor

Ett alternativ är att köpa en rejäl verktygslåda, en sån Bahco eller Kamasa-Tools där verktygen ligger i sin originalväska. Sedan lägger du resten av prylarna, typ tänger, ståltråd, 5-56, filar, stålborstar och allt annat i en mobil plastback som du kan ta med dig dit där du ska meka.

Bygg-Egen-Verktygslåda

4. Bygg En Egen Verktygslåda

Ett sista alternativ, som även innefattar lite mekande är att bygga sig en egen verktygslåda. Eller så kan du köpa en färdig tom trälåda med metallförstärkta hörn och så bygger du bara inredningen till den själv och får allt precis så som du vill.

Ovan ser ni mitt bygge, för alla träverktyg. Den kommer faktiskt få ett helt eget inlägg som kommer arkiveras under taggen #Verktyg.

Kommentera & Berätta DIN Lösning

Kommentera gärna detta blogginlägg och berätta hur du gör med dina verktyg och vad som är bra dåligt med den lösningen.

Du får gärna ladda upp en bild på Instagram och tagga mig @fixarfarsan i bildtexten eller en gammal bild du redan laddat upp.

0 Besökare har kommenterat :