Stor Skillnad På Parkeringsvakt & Parkeringsvärd

I mitt bostadsområde så finns det väldigt dåligt med parkeringar för besökare så det råder lite anarki. Folk chansar därför och ställer sig lite överallt och då är parkeringsbolaget där och drar in cash..

parkeringsvakt-p-vakt-lapplisa

Parkeringsvakt = Otacksamt

Om någon står på min förhyrda parkering skulle jag gärna vilja ringa en lapplisa som ger bilen dryga böter även om jag inte får de pengarna själv.

Men i övrigt är parkeringsvakter ett släkte man liksom helst inte vill få efter sin och just därför betalar jag därför hellre än chansar.

Har faktiskt gått så pass långt nu att jag t.o.m. betalar med olika appar, det ni era andra gamlingar! :D

Så, parkeringsvakt är inget yrke jag någonsin kommer ha eftersom det är så otacksamt även om de verkligen behövs..

Parkeringsvärd-Parkeringsgeneral

Parkeringsvärd = Tacksamt

Parkeringsvärd är en annan påse potatis! För ett par helger sedan stod jag och hade en sån fin reflexväst på mig och fick fylla hemmaplanens parkering så att max antal bilar fick plats utan att folk för den delen blev inparkerade.

Detta "jobb" var kul! Man hälsade förarna välkomna (väldigt tacksamt då de flesta reagerade med att visa porslinet) vid infarten och pekade sedan snällt med hela handsken var de skulle stå, samt att de skulle parkera så nära med fronten det gick, helst i raka rader och inte lämna för stor lucka till bilen närmast på sidan.

Fick till en fin tysk-precisionsrad innan det kom för många på en gång och folk sket i att ställa sig exakt lika långt med fronten som bilen intill. Så, nästa gång är vi två som vi skulle varit denna gången också och då kan jag stå och vinka fram fronten till en specifik linje, typ sådär som gubbarna gör på Siljas bildäck ni vet..

Hursomhelst, jäkligt stor skillnad på att vara parkeringsvakt och parkeringsvärd, det var allt jag ville #Svamla om ikväll.. :)

0 Besökare har kommenterat :

 
-->