-->

Tapetserar "SovrumsHörna" i Vardagsrummet

Lägenheten har 100% vita väggar, snyggt spacklade och målade men jag ville göra nåt kul med de två bitarna vit vägg där sängen står i vardagsrummet.

verktyg vid tapetsering

Vilka Verktyg Behöver Man?

Valet föll på tapet, två rullar "dyr" svart tapet från Rusta som visade sig vara ett av de lättaste tapeten jag satt upp.

Köpte även klister på samma ställe, borste, skarvroller, vass kniv och en gammal roller att rolla tapetklister med hade jag redan.

Vattenpass eller lod måste du också ha när du sätter upp tapet och en blyertspenna samt det viktigaste, en blöt wettextrasa.

Brukar säga att wettextrasan är tapetserarens bästa vän eftersom man med den tar bort klister direkt från tapet, tak, fingrar och skaften på verktyg..

sängalkov sänghörna vita väggar vardagsrum

Den Obligatoriska FÖRE-Bilden

Det vita Utgångsobjektet såg ut som ovan, en väldigt vit historia!

långt vattenpass tapetsering

Var Börjar Man Tapetsera?

Är inget proffs, det behöver man inte var för att tapetsera hävdar jag och är man bara noga med att få första våden lodrät så har man typ halva inne.

Jag brukar rita en vattenpasskollad linje med blyerts 1cm till höger om tapeten om jag tapetserar från vänster-till-höger. Då hamnar nästa våd över det strecket.

Denna tapet hade 64 centimeters mönsterpassning och mönstret var det mest otydliga jag sett så lägg till BRA BELYSNING om du gör detta på kvällen..

tapetsera runt kontaktertips sätt upp tapet

Tapetsera Runt Eluttag!

Att tapetsera denna typ av "finare" tapet som är lite tjockt är så sjukt lätt, bara rolla på väggen och smacka upp, kolla att det hamnar rakt och sedan borsta fast skiten.

Det som ställer till det lite är eventuella uttag för el och ventilation och jag brukar ta bort så mycket det går så man bara kan köra över och skära ut med den supervassa kniven (nytt blad ett måste).

Denna kniv skär du även av tapeten med uppe och nere, jag blev bra kompis med den där plastmojängen man trycker fast tapeten mot kanter med, se bilden längre upp. Den går även att trycka upp tapeten mot taket med och sedan skära med kniven för att få en rak linje mot taket.

Googlade och plastmojängen säljs som "Tapetverktyg"  :)

Efterbild På Vardagsrummets-Sovrum

Ovan ser ni slutresultatet, tycker det blev stor skillnad på ett par timmar och det kostade bara runt en tusenlapp.

Jag arkiverar detta inlägg under #Sovrum och #61kvm, under dessa taggar hittar du massor med liknande inlägg.

0 Besökare har kommenterat :