-->

128kvm Rutten Skolåda Från 1973 För 4,2 Mille #NyBostad

Som ni vet fick jag nog av att ha gnälliga grannar under mig så jag uppgraderade till att bara ha (förhoppningsvis inte gnälliga) grannar bara till höger och vänster om mig..
Radhus-1973-Baksida-Rutten-Altan-Panel-Markis

128 Kvadratmeter (Att renovera)

Objektet är ett friköpt radhus på 128 kvm, byggt 1973 på krypgrund och panelen är från samma år och säkert en del av färgen också, förutom på baksidan där någon stjärna delvis målat över med den billigaste faluröda hen hittade..

På baksidan hittar även massa rutten panel som knappt sitter fast, en möglig övre balkong, nedre balkong på nedervåning som förra ägaren byggt om till vardagsrum, en äckligt rutten altan, en helt murken dynlåda samt en möglig knappt fungerande markis.
Förra ägaren berättade stolt att han panelat om det lilla förrådet man skymtar på bilden ovan till höger, men han målade inte panelen så den var helt möglig redan..
Besiktningsmannen påpekade även att regnvatten rinner ner i grunden från baksidans stuprör. Krypgrunden som dessutom är målad med grön cuprinol (som man gjorde på 70-talet) och denna färg sprider en äcklig jordkällardoft i hela huset..
Radhus-Från-1973-Krypgrund-Cuprinol

Framsidan Något Bättre

Framsidan bjuder på lite bättre panel på huset, men förrådet är bland det äckligaste jag sett och borde ha målats för 10 år sedan, men huset har i alla fall relativt nya fönster runt om så alltid något..

De vita skivorna över och under varje fönster är dessutom såna där eternitskivor som innehåller asbest!

Fulast-Placering-Luftvärmepump-innedel

Insidan - Bara att göra om allt

Insidan är inte roligare den och här hittar man direkt i hallen en fantastiskt fint placerad luftvärmepump, ett riktigt estetiskt mästerverk eller vad anser ni mina kära läsare?

Doften inomhus har jag redan nämnt och enligt mäklaren "luktar alla dessa radhus så och det är ingen som gör något". Så det finns att göra både utomhus, inomhus och "underhus" om man vill uttrycka sig så!
Så, varför då köpa denna typ av skolåda som är i ett uselt skick för hela 4,2 miljoner Svenska riksdaler?
Svaret lyder "dess läge, läge och så utrymmet". Alla skitungar får ett eget rejält rum och själv får ett skapligt stort vardagsrum samt ett gästrum och på sikt kanske en schysst altan och så vidare.. men såklart inget mekgarage, bara en plats i en garagelänga.
Du kommer hitta alla framtida inlägg kring renoveringen av denna skolåda under taggen #Radhus.
0 Besökare har kommenterat :