-->

Arsenalen Strängnäs - Ett Pangställe Med Gamla Pansarvagnar

Redan förra sommaren så besökte vi Arsenalen i Strängnäs när jag å grabbarna bodde på Sundbyholms slott men då blev det inget svammel om detta ställe.
Arsenalen-Strängnäs-Pansarvagnar

Hur Lång Tid Tar Ett Besök?

Nu i somras så hade minsta sonen ett starkt önskemål om att göra ett nytt besök där så vi åkte den där dryga timmen dit, gick runt en timme och sedan tog oss hem igen. Dryga tre timmar restid och en timme besök alltså.

Stället har en hel del pansarvagnar och olika andra krigsfordon så är man lite äldre så kan man nog få 2h att gå utan större problem. Det finns även olika provturer utomhus, när det inte råder en pandemi.
Dockor-Arsenalen-Strängnäs

Många Levande Montrar

Vissa av montrarna är duktigt uppbyggda med olika dockor och det ger lite feeling, men även vagnparken ger oss maskinare det vi vill ha. Det är intressant att se hur pansarvagnarna utvecklats mellan de olika stora världskrigen samt hur stor skillnad det är på små snabba fordon och de allra största.

Längsta-Pipan-Arsenalen-Strängnäs

Största Kanonen Av Dem Alla

Min son hittade den vagn med det största kanonröret i alla fall, såg ut som en luftvärnspjäs men detta kan ni säkert bättre..

Arsenalen Strängnäs är klar värt ett besök, det är klart mycket större och innehåller fler objekt än man kan tro när man parkerar utanför.
0 Besökare har kommenterat :