-->

Regla Upp & Montera Vitt PVC/Plasttak

När allt med fasaden var klart så kunde jag täcka över altanen med sitt vita PVC plasttak.
monetra-pvc-plasttak-rakt

Skruvandet Av Plasten = Den Enkla Biten

Att skruva fast själva plasttaket är absolut inga konstigheter, det som däremot kräver lite planering och korsmätning är att få plasten och reglarna att ligga 100% i linje med varandra

Är man inte noga med mätningen så kommer man garanterat störa sig när man ligger där i skuggan och tittar upp.. Så ta tid på dig och testa med en takbit, knuffa in den mot väggen och kolla att den följer regeln.

regla-upp-för-pvc-plasttak-cc-mått

Rullbar Ställning = Din Bästa Vän Här

Jag sänkte ner ställningen och stod på den när jag skruvade fast 45 reglarna med långa 75mm skruvar i "takstolarna". Mitt CC mått på dessa reglar var 50cm och den första regeln satte jag 10cm från väggen.

Kapa-såga-PVC-plasttak-tigersåg

Kapa Med Fintandad Såg

Jag hade byggt taket från början utifrån pvc takens längd men ni som läst noga vet att balkongens infästning var 5cm längre ut så dessa plasttakskivor var jag tvungen att kapa med tigersågen ihop med ett fintandat blad. Man lägger den kapade änden mot väggen där den inte syns.

montera-vita-plåtar-runt-pvc-tak

Det Går Att Gå På Plasttak

De flesta skruvar kunde jag skruva ståendes från sidan eller nere i fotänden men de sista skivorna skruvade jag fast genom att krypa uppe på taket.

Lägger man ut nåt som fördelar vikten och går på "reglarna" så kände man ingen svikt alls, inte på ett nytt fint plasttak i alla fall.
Satte vindskivor på sidorna, en vit takfotsbräda och så vita plåtar som ni ser, taket överlappade jag med 2 eller 3 rader.
Se gärna hur det det blev när det är klart under taggen #Radhus.
0 Besökare har kommenterat :