-->

Lång Leveranstid VW Passat

Jag har fått ett antal kommentarer på mitt tidigare inlägg om Passat Variant 140 TDI BMT provkörning (följ länken för att läsa inlägget och alla kommentarerna).

Senaste kommentarerna pratar om leveranser i början på September 2011 om man beställer en ny Passat V6 modell nu eller TDI 170 som är beställda i Nov 2010 och levereras “någon gång i April”.

Är du däremot spekulant på nya Passat Variant 140 TDI som jag provkörde och kan tänka dig ta en standardutrustad bil slipper du vänta lika länge. Sådana bilar verkar Volkswagen i Sverige förbeställt.

Hur lång väntetid är skäligt på en ny bil tycker du?

Jag väntade 10 veckor på min lilla Volvo V40 2,0T år 2000 och tyckte det var på gränsen :) Dock fick jag en gratis lånebil sista 2 veckorna eftersom jag gjorde en deal ifall bilen blev försenad. Lånebilen var en livsfarlig Renault Kangoo minns jag..

19 Besökare har kommenterat :
fabrikören sa...

Provkörde en VW Touareg. Fick veta att om jag beställde idag, så skulle bilen tillverkas i augusti och levereras eventuellt i september.
Jag betackade mig för offerten och bestämde att titta på en Q5 istället. Kunde få en till vecka 12-13. Så jag säger att 8 veckor är rimligt. (fast det blev ingen Q5 för det, utan jag piskar min gamla Allroad ett år till eller så...)

FixarFarsan sa...

Skulle bli lite frustrerad om jag jobbade som säljare på VAG. Först få en kund intresserad och sedan se personen backa ur när man anger planerad leveranstid..

Audi Allroad är inte fy skam att puttra runt i. Bilen har väl justerbar luftfjädring som standar? Har du en Diesel 2,7:a i din?

Audi Q5 är riktigt snygg, en granne har en sådan och den är snyggare är Q7:an som är lite för svulstig för min smak.

Danni sa...

Yes, nu börjar det bli svettigt med leveranstiderna. Dels är det en alldeles för populär bil, dels är det problem med delar från underleverantörerna. Först var det xenonljusen som inte kunde levereras i rätt takt, och nu har även parkeringsvärmarna från Webasto tagit slut. Så beställer man nu ser det osäkert ut.

Jag beställde min V6 GT den 3:e november, och ett tag snackade de om leverans i slutet av maj - nu har det förbättrats till ett produktionsdatum i mitten av april, med leverans i slutet av april. Svettigt. Men den som väntar på nåt gott!

Runt 8 veckor tycker jag känns vettigt, men jag har alltid fått vänta längre när jag beställt nya bilar. Vet man bara om det och har lite framförhållning på sina bilköp går det leva med. Tyvärr är det ju alltid som jobbigast när man bestämt sig och beställt och måste vänta.

FixarFarsan sa...

Tjena Danni

Kul att du är tillbaka och jag är mäkta imponerad att du beställde din GT V6:a för du kunde väl inte provköra den innan du skrev på?

Danni sa...

Nej, jag fick ingen chans att provköra nya modellen alls innan jag beställde, men skillnaderna är ju mest kosmetiska. Jag provkörde en R36 med DSG och DCC, och det är samma drivlina och chassi, så det lär skilja minimalt på körupplevelsen. Sen vet jag inte om det kanske är ett mindre sportigt avgassystem på nya modellen, möjligen. Styrningen ska visst ha bättrats på lite i nya modellen också. Men risken att jag ska bli besviken känns verkligen minimal. R36:an var väldigt tight på alla sätt.

Anonym sa...

Beställde en Passat CC med den nya lilla spritmotorn i början av dec-10 och de kunde då inte mer än ge en indikation om sådär 4-5 månaders leveranstid. Nu två månader senare har försäljaren fortfarande inte en aning om när bilen kan komma i produktion... Man blir ju lite fundersam över varför det kan vara så svårt att ens kunna få fram en preliminär produktionsvecka.

FixarFarsan sa...

Skicka gärna lite info och länk till bilder när du fått din GT Danni! Grattis säger jag i förväg till en grym "KFR" :) Tänkte du rasta den på bana nåt under 2011?

Passat CC - Jag skulle ha svårt att vänta på en ny bil om jag inte visste datum då den är planerad att levereras. Håller tummarna att VAG återkommer till dig med ett leveransdatum!!

Andreas sa...

Hejsan!
Jag har beställt en ny passat Variant!
140 tdi med 4hjulsdrift!
293700 i grundpris och 72 tusen i utrustning!
så fick jag 34700 i rabatt på det!
Trolig leverans i slutet av maj!

FixarFarsan sa...

Hej Andreas!

9,5% i Rabatt är rätt bra!

En TDI 140 med 4Motion är inte längre miljöklassad eller hur? Säkert en trevlig året runt bil för det :)

Anonym sa...

Jag Har beställt en Nya Passat Variant 170hk DSG 4-Motion GT, Från Lecab BIl i Karlstad. islutet av Jan, Har bett flera gånger om Leverans Tider. Men De vägar Svara... De är heta på att Sälja men vårda kund är en annan sak.

FixarFarsan sa...

Hej Anonym!

Bilsäljarnas IT system borde vara lite vassare så man direkt kunde få fram i alla fall en preliminär leveranstid när man skriver på kontraktet. Sedan kan ju allt möjligt hända som skjuter datumet mot framtiden..

Hoppas du får ett leveransdatum snart och att bilen kommer före sommarsemestern!

Anonym sa...

Hejdå Passat, kan inte vänta så länge. Måste ha en ny bil i Maj. Det blir säkert en Mondeo istället! Rätt pris där också, samt att den har Adaptiv Cruse Controller. Jag kan helt enkelt inte vara utan denna underbara teknik. Har kört min Passat Variant -08 i 14000 mil och det är det bästa som hänt mig....

TT sa...

Jag beställde min Passat Variant 170TDI DSG 4Motion för ett par veckor sedan, fick preliminärt datum samtidigt som säljaren skickade beställningen. Bilen byggs v26 med leverans kring v30. Lång väntan ja, men jag har ett hum om hur länge bara...

Anonym sa...

Jag beställde samma som TT den 1 februari. Preliminärt produktionsdatum var då vecka 21. Sen blev det vecka 25, vecka 28 och vecka 29. Och idag ringde säljaren och sa att det finns risk att det dröjer till vecka 37, och att han har full förståelse om jag blir less och vill avbeställa. Var det en sak jag trodde tyskarna kunde, så var det att planera produktion. Men tydligen inte.....

Danni sa...

Det finns en 34 sidor lång tråd om just detta på VWPC: http://vwpc.se/phpbb3/viewtopic.php?f=11&t=15477

Efter strul med xenonlampor och parkeringsvärmare är det senaste budet att det nu är komponenter till dragpaketet som låter vänta på sig. Är det inte det ena så är det det andra, sa flickan som blödde näsblod.

Jag som beställde min V6:a den 3:e november ser ut att komma få vänta över sju månader på leverans. De som beställer nu får lång leveranstid men inte fullt så lång.

Anonym sa...

2011-09-23
Hej beställde en passat variant 170 TDI, DSG, 4-motion och fick ett prel. leverans datum på ett år. Vem vill vänta ett helt år på en ny bil.

Kommer nog att riva kontraktet och ta en Audi A4 istället

Anonym sa...

Beställde en tjänstebil, också Passat Variant 170 TDI DSG 4Motion den 26/7. Först efter 2 månader fick jag att veta, att "just nu" blir bilen tillverkat i januari 2012 och leverans i februari.

Är dock lite tveksam fortfarande på om det hållar!

Anonym sa...

Jag beställde en tjänstebil, också Passat Variant 170 TDI DSG 4Motion i vecka 12, fick sen beskedet att jag skulle få den vecka 46! Nåja sitter inte i sjön och är låst till VW's utbud som tjänstebil så jag väntade tålmodigt. Vecka 46 gick utan någon info så jag började jaga besked och fick idag beskedet att bilen ska byggas vecka 11 och levereras vecka 16 2012. Så om de håller tidplanen den här gången blir det 54 veckors leveranstid... Kanske skulle fokusera mer på att leverera än på att bli störts i världen på volym..

Anonym sa...

Hur går det för er? Har ni fått några bilar?
Har beställt en CC modellår 2013. Den är enligt säljare importerad till Sverige för drygt en vecka sedan. Hur lång tid tar det sen? Längtar som en galning efter nybilsdoften!