-->

Jetta Wagon ägaren berättar bilens historia

För snart två år sedan fotade jag en lite udda kombi på E4:an (länk till det inlägget) och nu idag hörde ägaren av sig och berättade lite mer om sin udda folka - hur roligt som helst!! :)

Vi verkar dela mycket när det gäller bilsmak. Förutom att vi båda suktar efter antingen en Porsche 964:a eller en klassisk 930 så delar vi även intresset för Volkswagen.

Killen hade även en Passat V6 3,2 FSI som jag skrev om här (min första provkörning faktiskt!) och så en grym Golf Mk2 Gti och så denna Jetta Wagon med 1,8T och Audi TT Fälgar som jag tänkte låta han berätta mer om.

Jag saxar in texten rakt av från ett av hans mail, den var liksom "klar":

Volkswagen-Jetta-Wagon-1.8t-USA-Import-via-Holland

Just Varianten tror jag knappt det finns någon annan i Sverige än min. Däremot som sedan-version (Bora) finns det minst en eller två 1.8T i Sverige, jag har själv hamnat bakom en Jetta Sedan 1.8T (03'a tror jag) i en bilkö en gång. Vad är oddsen?

Jetta-Wagon-1.8t-usa-front

Min bil såldes ny av "Bay Motors Inc" i San Diego i Californien år 2002' för 24 tusen dollar och togs ett eller två år senare som flyttgods till Holland eftersom ägarinnan träffat en svensk man som jobbade där. Därefter kommer den (som flyttgods igen) till Stockholm hon beslutat sig för att gifta sig med den svenske mannen och flytta med honom hem till Sverige. Sen köper jag den efter att ha letat efter en Golf IV ursprungligen, men fann denna som mer praktiskt och betydligt fräshare än de exemplar jag tidigare tittat på.

Inredning-Jetta-Wagon-1.9t

Den är i stora delar precis som vilken Golfkombi som helst, men den är rappare såklart, och fronten är ju en Bora. Bakluckan har du sett, med lilla skylten/luckan och helröda amerikanska bakljus.
Taklucka, navigation, AC och helskinn har den också, vilket kanske inte vanliga svenska Golfkombi utrustades med normalt.

Motor-Jetta-Wagon-1.8t

Motorn är i princip samma som i våra vanliga Passater 1.8T av den generationen, men med en annan motorkod, det enda som skiljer tror jag är höjden på blocket, den har lite lägre komp för att klara lägre bränslekvalite/oktantal som är vanligare i USA än i Europa. Från 2002 fick Jettan 180 hästar, så det har min. Den går riktigt riktigt bra.

0 Besökare har kommenterat :