-->

Montering Thule Wingbar + Touring 700 Takbox

Då har minibussen, vår CrossTouran fått sin "svarta låda" på taket..

CrossTouran-Thule-700-Touring

Montering-Thule-Wingbar-Takräcken-VW-Touran

Wingbar = För Alla Bilar Med Rails

Det blev Thule Wingbar Takräcken (plattare än vanliga) och på dem en svartblank Thule Touring 700 Alpine takbox på 430 liter.

Boxen var på kampanjpris och hade fått bra kritik för sin lätthet samt att den var öppningsbar från två sidor. Nackdelarna var att den var något flexig men jag fick tips om hur man enklast öppnar den genom att pressa upp locket genom att hålla händerna brett isär.

Montering-Thule-Takbox

Montering Av Takräcke / Takbox

Eftersom jag hade en trött sjuk dagiskille i bilen och jag själv hade feber dagen till ära så tog jag all monteringshjälp jag kunde få. Då det även regnade ute och var typ "nollgradigt" så var det skönt att montera boxen under tak vid deras lastkaj!

Butiken som fick äran att leverera hårdvaran var en "Thule Partner" vilket innebär att någon ska ha gått Thules monteringskurser och jag lyckades pricka in just denna kille. Han hade gjort montering många gånger tidigare vilket märktes och det enda jag egentligen kunde tillföra var att hjälpa till med ett par extra händer vid lyft av boxen.

Grymt enkel montering av takräcke, enda knixiga var väl att få till exakt samma "utstick" på alla fyra ändar eftersom de ändrade sig när man drog åt räcket. Olika längd har inget med funktionen att göra men tror jag ändå kanske behöver efterjustera lite bak.. ;)

Takboxen monteras fast med fyra "gripklor" som man tryckte ner inifrån boxen och sedan skruvade tills de klickade som ett tanklock.

Tekniken att montera räcke + box är som med all inpassning, justera in allt medan saker fortfarande går at flytta och dra sedan åt när de sitter på sin rätta plats.

Thule-Touring-700-Alpine-CrossTouran

Thule Wingbar & Wingbar Edge

Jag beställde Wingbar Edge takräcken, den slimmade lägre modellen av takräckena men de måste ha hört fel och beställde "Wingbar".

Tog ändå dessa då jag redan fått ett bra pris samt att dessa gick att flytta över till i princip vilken framtida bil som helst med rails, modellen Edge är endast för just den bilen man beställer till.

Läsarfrågan: Boxen Mitt På Taket?

Ska boxen sitta centrerad i mitten av taket eller är det OK att sätta den nära förarsidan, detta är den stora estetiska frågan just nu?

Läs gärna mer om den vita bilen under min arkivtagg: #CrossTouran.

3 Besökare har kommenterat :
Johan sa...

Mitt på! Alla dagar i veckan... ;)

Anonym sa...

Mitt på för utseendet på sidan är mer praktiskt när man ska lasta ur. Kör man upp till fjällen och bor i backen är det ju inte så många lastningar så då kan man gå på utseende. Skall man köra till backen o lasta varje dag hade jag satt den på sidan.

FixarFarsan sa...

Bäst Utseende = Takboxen på mitten.

Bäst för ryggen när man har takboxen på taket av en hög minibuss = Takboxen närmast förarsidan! (säger så efter att ha lastat i mörker, med pannlampa på i minusgrader).