-->

Testar Bodyflight i Stockholm

Vad är Bodyflight kanske du undrar? Det är bra för jag tänkte precis berätta eftersom jag nyligen har varit och premiärtestat det.

Bodyflight-Testa-Fallskärm-Inomhus

Tekniken Bakom Bodyflight

Förenklat handlar det om en jävulsk fläkt som blåser luft uppåt och vars hastighet regleras av tekniker i "kontrollrummet". Om du väger mer eller är duktig och vill göra avancerade tricks så ökas luftflödet i glascylindern från 200 till runt 300 km/h.

Videofilm Med Mina 2xFlygningar

Ovan ser ni mina två tyngdlösa 60 sekundersflygningar och innan vi fick klä på oss glasögon, hjälm, flygoverall och sätta oss på bänken så gick vår instruktör igenom lite teori och olika handtecken.

I praktiken gick allt precis enligt teoripasset men 60 sekunder är på tok för kort tid att lära sig något. Det tar 5-10 sekunder att hitta balans och sista 5-10 går till att planera utgång så 30-40 sekunder är själva flygtiden man har på sig att försöka minnas hur man skulle göra.

Det var rätt coolt hur man kunde styra sin kropp i luften genom att bara vinkla sina händer eller hur man kunde stiga i trumman genom att göra sig så stor som möjligt..

Detta var den kortaste flygtiden man kunde köpa och blir man "fast" så kan man givetvis flyga mer, bara att betala! :) När alla hade flugit sina 2 flygningar visade instruktören vad man KUNDE lära sig att göra i trumman (han hade 400 timmars flygtid i bagaget).

Bodyflight-Bromma-Recension

Bodyflight - Min Summering

När vi lämnade lokalerna i Bromma så kände jag inget jättesug att gå tillbaka för fler "hopp" men däremot ett något ökat intresse för att göra ett riktigt fallskärmshopp.

Jag har alltså inte hoppat ett riktigt fallskärmshopp ännu men jag kan tänka mig att det ger rejält med trevlig adrenalin. Bodyflight gav ingen sådan adrenalinkick alls utan det var mer en "kul grej" men som helt klart är värd att testa, i alla fall EN gång..

Läs gärna mina andra liknande blogginlägg under taggen #Event.

0 Besökare har kommenterat :